Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek van olyan aki nem...

Szerintetek van olyan aki nem a megfelelő házba került a Roxfortban? És ha igen, akkor miért? PL. : Longbottom inkább szerencsétlen, mint bátor.

Figyelt kérdés

2020. márc. 16. 12:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy szerencsétlen, kivette a részèt a csatàból elég derekasan. Az nem bátorság? Láttad/olvastad te az összes részt?
2020. márc. 16. 13:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy nem olvastad a könyveket, mert Neville elég nagy fejlődésen ment át az évek során.
2020. márc. 16. 13:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Neville teljesen jó házba került

aki kérdéses lehet, az inkább Féregfark és Piton

de Dumby is mondja, hogy néha elkapkodják a házakba való osztást, bár tény az is, hogy az ember rengeteget változik 17 éves korára, hát még 37 éves korára

2020. márc. 16. 14:07
 4/13 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem Hermione inkább való a Hollóhátba, amilyen kis stréber könyvmoly.
2020. márc. 16. 15:13
 5/13 anonim ***** válasza:
80%
Nekem mindig az volt az érzésem, hogy Harrynek tényleg inkább a Slytherin-be kellett volna kerülnie. :D
2020. márc. 16. 15:45
 6/13 anonim ***** válasza:
29%

Ugye Neville ölte meg a kigyót....

És Neville volt aki Voldemorttal is szembe szállt, mikor Potter "komában" volt, de a többiek halottnak hitték...-Neville mondta, hogy Harry a csapatért halt meg...

Voldemort meg csak nevetett mint egy birka, és utana fordult ki Potter Hagrid öléből...

2020. márc. 16. 15:48
 7/13 anonim ***** válasza:
92%
Írjátok le még páran,hogy Neville amúgy bátor lett,talán nem értette meg teljesen.
2020. márc. 18. 14:09
 8/13 anonim ***** válasza:
76%

Ha egy kérdés úgy kezdődik, hogy "szerintetek", és én leírom a véleményem, az hogyan lehet 0%-os!?

De most komolyan... Azt hittem, értelmes beszélgetés lehet ebből, de ezek szerint nem... Agyhalottakkal van tele ez a fórum, komolyan mondom. A % nálatok azt jelenti, egyetértetek-e!? Mert NEM ARRA VAN!

2020. márc. 18. 14:21
 9/13 anonim ***** válasza:
40%
Féregfark húzhatott volna a Mardekárba, Piton pedig szerintem a Hollóhátba illett volna. A bátorsága miatt a Griffendélbe is passzolt volna, de emellett nagyon megfontolt volt, nem olyan forrófejű, mint Siriusék :) <3
2020. márc. 18. 15:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Pottermore-on olvastam asszem, hogy Flitwick majdnem griffendéles, McGalagony pedig majdnem hollóhátas lett :) szerintem az sem lett volna mellélövés.

Egyébként személyes vélemény, hogy a bátorság nem a griffendélesek kiváltsága, mert minden házban vannak/voltak bátor diákok szép számmal. Lsd. Tonks-Hugrabug, Luna és Cho-Hollóhát, Bellatrix és Voldemort-Mardekár (kegyetlenek voltak, de vitathatatlanul bátrak), Piton-Mardekár, az összes hugrabugos és hollóhátas DS-tag. A könyvben majdnem mindig minden a grifisek szuper bátorságára volt kihegyezve, holott csomószor inkább szimpla vakmerőség volt az egész, nem átgondolt terv. Ha Hermione nem lett volna (aki gond nélkül illett volna a Hollóhátba, majdnem oda is került), Ron és Harry nagyon hamar kinyiffannak. És sztem sokkal inkább az ő hűbelebalázs-attitűdjük jellemző a házra, semmint Hermione precíz megfontoltsága.

A Mardekárt meg lehet szidni, mindig egyöntetű gonoszként beállítani, de ilyenkor valahogy elfelejtődik, hogy pl Merlin is mardekáros volt. Tény, hogy sok halálfaló került ki tőlük, több, mint máshonnan, de azért egyrészt ne tegyünk már úgy, mintha a szentéletű pirosak közül senki sem lett volna az, másrészt a mardekárosokhoz eleve mindenki negatívan áll évszázadok óta. Ez semmi jót nem hoz. Azt pedig kötve hiszem, hogy mindig MINDEN csatározást, diák szekálást ők kezdtek az egész történelem során, a griffendélesek keze soha nem volt benne, sosem provokálták őket :) Az pedig egyszerűen nem igaz, hogy buták, csak mások piszkálásához értenek és gyávák. Buták? Hmm, ki is nyerte el 7x a házkupát Harryék előtt? Erre Piton kivételezése nem lehet magyarázat, mert azt ugyanúgy folytatta utána is, ha nem jobban. Akkor ezek szerint nem Harryék húzták magukkal az egész Griffendél házat, amit előtte évekig legyőzött a Mardekár (meg akár előtte is más ház csomószor)? Gyávák? Nézőpont kérdése. Ahogy mondtam, sem Bella sem Voldi nem volt komplett, de gyávának nem nevezném őket, a többi halálfalót se nagyon. Sok köztük a számító, ez sajnos igaz. Csak épp nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy hasonló helyzetbe kerülve ez csakis a mardekárosokra igaz.

Sosem tetszett, hogy ilyen egyoldalúan van ábrázolva mind a Griffendél (csudajó félistenek), mind a Mardekár (csúnya gonoszok), a másik két házról meg kb csak annyit tudunk, hogy az egyikben az szuper okosak tanulnak, a másikban meg a balfékek, akik nem voltak jók máshova.

2020. márc. 27. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!