Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utálják annyian a romákat?

Miért utálják annyian a romákat?

Figyelt kérdés
Érveket,komoly hozzászólásokat várok,nem rasszista káromkodásokat.
2008. nov. 20. 20:20
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
80%

Nézd, én függetlenül mindentől továbbra is azt mondom, hogy minden csoportban van jó is és rossz is, az embert, az egyént kell nézni, és nem az egészet, és nem szabad általánosítani. Ha valaki egyénileg önmagában jó, akkor Ő a jó, ha valaki egyénileg önmagában szélhámos, akkor Ő a rossz, és nem az egész nemzete, közössége, stb.

De akkor is jellemző marad a világra az, hogy a botrány érdekesebb, mindegy, milyen színű ember csinálja, és sokáig lesznek még előítéletek is, mindegy, hogy származásra, hitre, nemekre... stb. vonatkozóan, de egyhamar ez nem fog nagyot változni (pedig jó lenne).

2008. nov. 20. 22:21
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

Én,születésemtől kezdve egy olyan lakótelepen lakom,ahol a lakosság 80-85%-a cigány..Naponta tapasztalok mind jót,mind rosszat.Elszórtan élnek,e Székesfehérvári lakótelepen a városszélén.De van egy tízemeletes ház,ahol csak ők laknak.(A gondnokon,férjén,és lányukon kívűl.)80család!Emellett van egy négyemelets,ahol szintén csak ők laknak,a többi házban magyarok is.napilapok címlapján SAJNOS félévente egyszer legalább címlapon van a lakótelep,2-3havonta cikként.Pl.:15éves lány csúnyán összeveszett egyik barátnőmmel,aki magyar származású.Elkapták,mivel csapatostúl járnak(15-20nál sosem kevesebben.)kapott elég rendesen,a szülők bementek az önkormányzathoz,és ott azt mondták,hogy nem áll szándékukban kitenni az ÖNKORMÁNYZATI lakásokból egy családot sem.Mikor ez kitudódott a pletykás lakótelepen,a barátnőm anyukájára 10kilós görögdinnyét dobtak le a 10.ről.Szerencsére nem találta el,de azthiszem 2méteren múlt.Fejér megyei napilapon címlap is volt.A boltokban az 5éves gyerek marokszámra lopja a cukrokat stb,és a boltosok annak ellenére,hogy látják nem szólnak rájuk,mert meg lettek fenyegetve.Alap dolog,hogy ha jön egy cigány(elnézést,egy csapat!)akkor rájuk nem nézel,különben kapsz,ha van nálad pénz az őket illeti,különben nem látod többé a Napot stb..Éjszaka a kiabálások,zene üvöltettetés,lépcsőházak elé szotyizás,idős emberek/gyerekek kizsebelése alap dolog.Egyik cigányfiú,aki 17évesen a 7.osztályt boldogítja,BŐRÖNDÖKKEL jár nap mint nap a lopot cuccait eladni a lakótelepen.És még van pár szaftos sztorim.

Viszont ami pozítivum:Az összetartás.Tényleg,nem ám olyan,hogy 50ft-ért megölöm a saját édesanyám.Én egyik iskolába NEM járó lánnyal barátkoztam össze,és azóta naggyából rám nem vonatkozik az add oda a cuccod vagy megverünk.Nem barátaim,de megvagyunk velük,így családom,és szűkebb baráti köröm is.És előfordult,hogy a cigány barátnőm anyukája segített ki egyszer a boltban azt hiszem 70ft-tal.(Nem sok,de a szándék a fontos.)Itt is van még bőven sztorim.De ebből csak annyit akartam kihozni,hogy ugyanúgy vannak nekik is pozitív és negatív tulajdonságaik.

2008. nov. 21. 00:03
 23/46 yuda ***** válasza:
74%

valaki írta a családi összetartást-én intézetis asszisztens vagyok-első kézből mondom az illetőnek,hogy dugig vannak az intézetek cigány származású gyerkőcökkel,mert nem járatják őket iskolába...csavarognak..lopnak...fenyegetik,zsarolják,meglopják társaikat..szülő nem törődik velük,csak játékgépezik,várják a segélyeket..olyan higiénás környezetben élnek,hogy a gyámügy valósággal kimenekíti őket,sokszor már későn..folytassam?-ezzel telik az életük és örülök,hogy van azért közülük is jóravaló-de ne mondja senki,hogy példás az összetartás .

..összetartás igen-mikor ismeretlenül is egymás mellé állnak "testvérem!"-de sokszor a rosszban!

2008. nov. 21. 07:40
 24/46 anonim ***** válasza:
78%

Tudvalévő, hogy mindenhol ott vannak, mivel nincs saját hazájuk. Komolyan foglalkoztat a gondolat, vajon, ha adnánk nekik egy "országot", ahol csak ők élnének, akkor mennyi ideig lennének képesek fenntartani magukat, mivel nem lenne kiből élősködni...

Ha nincs, aki dolgozik helyettük, elveszettek...

Ja, igen, ha nem járnék dolgozni, és ugyanígy az egész családom, akkor lehet, hogy nekem is szorosabb lenne a kapcsolatom a család többi tagjával, a rokonaimmal. Hát persze, ha egész nap csak a "dajdaj" megy... De igen, én sajnos valóban több időt töltök el a munkahelyemen, mint a szeretteimmel. Ezt azoknak üzenem, akik a romák összetartásáról papolnak

2008. nov. 21. 08:58
 25/46 anonim ***** válasza:
91%

Én személy szerint nem a romákat utálom,hanem azokat:

akik másokon élősködnek,nem dolgoznak segélyekből élnek,rakásra szülnek egy csomó gyereket,hogy azt tartsa el őket aki dolgozik.Lopnak,csalnak,hazudnak,emberi módon nem tudnak viselkedni,hangoskodnak,ordenáré módon viselkednek mindenhol.Sajnos ez nagyrészben a romákra jellemző,nagyon kevés hányaduk tisztességes adózó dolgozó állampolgár.Gondolkozzunk már,mi lesz ebben az országban 30év múlva,vagy még sokkal előbb?Annyira elszaporodnak,hogy lehetetlenség lesz őket eltartani.Megjegyzem most sem kellene.Miből fizetnek majd akkor nekünk nyugdíjat?Ők lesznek a dolgozó nép talán?Na ez még viccnek is rossz.Hiszen ők csak a markukat tartják segélyekért.Tudod mi kellene nekik?Egy külön ország,ahol saját magukat tartsák el,semmi segély nélkül.Aztán ott csak szaporodjanak,de azon kívül nem kellene engedni őket.Mire föl osztogatják szét nekik,a mi pénzünket akik dolgozunk?Nekünk ki ad?Nekünk ki vesz lakást,ki tartja el a gyerekeinket,minket???És csoda,hogy a nagytöbbség utálja őket??Hát szerintem nem csoda.Én csak azt a keveset sajnálom,aki tisztességes.De ezt is csak hallomásból,mert személy szerint egyet sem ismerek aki ilyen lenne.

2008. nov. 21. 10:14
 26/46 anonim ***** válasza:
87%
Az egyik hozzászóló írta, hogy csak összetartanak. Ez igaz akkor is nagyon összetartottam, amikor 3-an betámadtak engem. Igazi csapatmunka volt.:S Egyébként azért nem bírjuk őket mert állandóan kötekednek és ha egyedül vannak akkor meg gyávák. Nem dolgoznak, az állam nekik adja a segélyeket. Tisztelett a kivételnek.
2008. nov. 21. 15:52
 27/46 anonim ***** válasza:
64%
én egy lakótelepen lakok és egyre többet költöztetnek ide...ordibálnak utánam h de jó a bulád,dugnám éjjel-nappal...beszólnak,ordítanak egész nap,büdös nekik a munka,segélyért veszekednek,és rámmondják h büdös magyar,a saját országomban...mi Magyarországon élünk,de ez már csak évek kérdése és Ciguország lesz!
2008. nov. 21. 16:06
 28/46 anonim válasza:
72%
Hát lehet hogy durván fogom magam kifejezni de a roma nép a világ szégyene. Mindegyik cigány piszkos, lusta, szemét, rabló, gyilkos!!!!! Dögölne ki az egész fajuk!!!
2008. nov. 21. 18:59
 29/46 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem a mindenkori kormányban van a hiba,hogy az amúgy is gyenge szociális háló nem terjed ki minden tisztességes adófizető polgárra.Én úgy vélem azonban,a média is ferdít ám sokmindent romákkal kapcs.;ha megfigyeli az ember,sokkal több hír szól arról,hogy egy roma házat kapott,értelmiségi romáknak támogatja a kormány az internetet (na,erről megjegyezném,hogy nem csupán azért bővelkednek bizonyos dolgokban,mert azok,amik,hanem azért,mert a saját önkormányzatuk megpróbál igazságos lenni a támogatások terén.Voltunk mi is rászorulva segélyre egyszer a párommal-nem tagadom,ez bárkivel előfordul-míg a papírokért jártunk a hivatalba,nem telt el úgy nap,hogy ne jött volna vki az önkormányzatról segélyügyben,ezt melyik magyar hivatalnok teszi meg?Egyik sem,+ lenézi egyik ember a másikat,ha az rá van szorulva egy kis támogatásra,arra már nem futja a józan észből,hogy egyszer bárki kerülhet ilyen helyzetbe...Az átmeneti önko-pénzek meg nem a romák zsebeit huzza le /tévedés/,hanem felszívódnak,az államilag dotált segélyek - főleg vidéken - kapcsolatok útján kerül a "rászorulóknak")Jah,s arról nem számol be a média (legalábbis nem szajkózzák),hogy milyen keserűen telik azon roma értelmiségieknek az élete,akik fel akarnák lendíteni a romák asszimilálódását.Mindenhol falakba ütköznek.És akkor irigyli a magyar,hogy előbb felveszik a romát (szándékosan nem írom,hogy cigány,mert ez sértő,bántó kifejezés)egyetemre,főiskolára stb.Csak tudod,nekik 2x annyit kell bizonyítaniuk,mint egy "fehérnek",a diplomát se az ecserin veszik,mint egyesek,és tudod azt is,hogy miért nem (jogsit előbb vesznek fű alatt,de a magyarok se szentek stiklizések terén)?Mert,ha bekerül egy olyan pozícióba,amiről iskolája van,iszonyú keményen meg kell azért küzdenie,hogy 1.a kollégái elsőként a származása alapján elfogadják,s aztán emberi értékeiért;2.a főnökei elismerjék munkáját,teljesítménye alapján fizessék;3.Ha meg is kapaszkodott bárhol (vagy,ahogy sok rosszmájú fogalmaz:meghúzza magát),érvényt szerzett a becsületének,ki kerül mégis előbb ki az utcára egy-egy leépítésnél?Általában a roma,érv:"Kaptok ti úgyis segélyt,szívhatjátok eleget az állam,meg a proletáriátus vérét!"Ha nem a roma kerül lapátra mégse,akkor meg:"Na,büdös cigányok,nem szabad ám benneteket diszkriminálni!"

Végezetül:A rendszerváltás előtt nem volt ez a romakérdés így felfújva,habár akkor is voltak szélsőséges megmozdulások,az tény,de én azt vallom,hogy a mindenkori hatalom mesterségesen generálja a feszültségeket,hogy a kisember mégcsak ne is érzékeljen semmit abból,amit úgy hívnak:totális kizsákmányolás.És itt nem a romákon áll vagy bukik a dolog.

2008. nov. 21. 19:27
 30/46 anonim ***** válasza:
90%

Nekem nem volt gondom velük, addig a bizonyos napig amikor a buszon belém nem kötöttek. Majd elvették a nyakláncomat és leköptek. Azóta utálom a cigányokat!!!!

Nem vagyok rasszista, mert én is ismerek pár jófej cigányt, de ezek száma elég csekély.

2008. nov. 22. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!