Miért utálják annyian a romákat?
Megjegyzem előre, hogy nem vagyok rasszista. A kérésem mindenkihez, hogy nézze meg VÉGIG ezt a kis filmet. NE kapcsolja ki rögtön az elején, hanem nézze VÉGIG, sok benne az igazság!
Én becsülöm azt, aki becsületes, függetlenül a származásától, de aki nem az, azt származásától függetlenül nem tudom becsülni. Az embert nézem, és nem a színét, romák között és más származásúak között is van becsületes, talpraesett, jófej, rendes ember, de van az ellentétje is.
És a botrányt jobban felkapják az emberek, a bajt sokkal erőteljesebben érezzük, a kellemetlenségeket, miért? Mert az ember ilyen... a jót természetesnek vesszük, fel se tűnik, a rosszért felháborodunk. No, kivéve, amikor nem, de alapjáraton így szokott lenni. Igazság szerint a jót és a rosszat is szem előtt tartva érdemes értékelni bármit is. Ugyanis úgy lesz alapos az értékelés. Igenis tudomásul kell venni, hogy van, aki szerencsétlenségből él rosszul, más pedig lustaságból, másnak lopásból van palotája, megint más becsületesen szerezte... sokfélék vagyunk, romák és nem romák is.
Utolsónak:
Én meg pont tudok egy konkrét esetet, roma család, apuka veri anyukát, fenyegeti a családot, anyuka is ludas vszleg, elvették tőlük a gyerekeket pont mostanában.
De ez csak 1, de tudd, hogy létezik ilyen is...
De ez most nem lényeges, létezik jó és rossz is roma és nem roma körökben egyaránt, nem kell általánosítani.
Summa summarum:ha négerek laknának kisebbségben kishazánkban,de lehetnének tótok,kozákok,tatárok,akármilyen etnikumhoz tartozók,ők lennének az előítéletek céltáblái,mert a nagytöbbség a kisebbség hibáit könnyebben észreveszi,kiszűri,előbb feltűnik neki.
"Milljók egy miatt."(Madách)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!