24 évesen túl késő elkezdeni az orvosit?
Sziasztok!
24 éves vagyok, van már egy diplomám, de úgy érzem, nem vagyok a helyemen, mert orvosnak kellett volna tanulnom.
Mivel van emelt érettségim biosz-kémiából, leadtam a jelentkezést, és valószínűleg fel is fognak venni, de nem biztos, hogy jó ötlet beiratkoznom.
Anyagilag borzasztó teher lenne, még úgy is, hogy vannak támogatóim. De ami még inkább aggaszt, az az, hogy 30 leszek, amikor befejezem. És ha esetleg közben családot szeretnék? És mondjuk 30 alatt szülni?
Esélytelen?
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Nem vagy a helyeden és 30 éves korodra ott lennél.
Nem vagy a helyeden és a következő 60-70 évben nem is leszel.
Melyik életet választod??
Hacsak nincs rengeteg pénzed, azaz nem munkából szeretnél megélni, és a gyerekeket egyetem alatt is bevállalnád, akkor nem késő.
Egyébként viszont vedd figyelembe:
- 30 évesen elvégzed, kell még szakmai gyakorlat pár év
- mi garantálja hogy ez most tényleg jó lesz, és nem csak egy kifogás hogy egyetemre járhass? Ha mondjuk most közgazdasági diplomád van, elvégzed az orvosit, aztán hirtelen mérnök szeretnél lenni?
- ha belevàgnál,nekem komolytalannak tűnnél, nem akarnálak barátnőnek. Alapvetően szeretem ha egy ember nem berögzült, és képes váltani, új dolgokat kipróbálni, de ez már sok, irreális célnak látom.
Elég kemény az orvosi, de a legtöbb nő nem szül egyetem alatt, viszont 30 évesen nem leszel túl öreg az anyasághoz.
A Diákhitel 2 kamata 0, és valamikor azt hallottam, hogy aki utána közszolga lesz, annak előbb-utóbb eltörlik. Újabb hírek szerint mindegy gyerekkel csökken, illetve haladékot kapsz a fizetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!