Megéri így elkezdeni az orvosit? Bírnám? ( többi lent)
Az orvosi meg a sok gyerek nem igazán fog összejönni. Én kórházban dolgozom diagnosztikán és az elmúlt 4-5 évben amit tapasztaltam, hogy egy orvosnak sincs nagy családja(1-2 gyerek vagy annyi se).
Alapból 6 év az általános orvos utána meg még szakosodni is kell, ami megint elvesz legalább ennyi időt. Az alatt meg majdhogynem éhbérért kell (sz*rrá) dolgoznod magad.
Egyik kollégám mesélte, hogy a mostani karácsony volt az első kb 13 év után amikor nem kellett se vizsgákra tanulni se dolgoznia.
Ha érdekel az eü és családot is szeretnél(és lehetőleg ünnepnapokon is szeretnél otthon lenni, mondjuk ez a munkahelytől is függ), akkor inkább ETK-s szakok közül válassz. Azokban is sok potenciál van. Ráadásul Msc-s képzések keretében már elég sok olyan képzést is elindítanak, amivel szinte már ki lehet váltani az orvos munkáját is.
Amit én tapasztaltam még eddig, hogy belgyógyászaton inkább csak a hülyeség megy(2-őt köhint és tüdőgyulladással beutalják). Kevés az úgymond igazi beteg. Traumán ott egy kicsit másabb a világ. Ott sincs megállás, de ott azért sokkal több érdekes dolgot lát az ember.
Szerintem nem igazán éri meg. Van akinek biztos, de én semmi pénzért nem csinálnám azt amit ők.
Muszáj leszel felállítani egy fontossági sorrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!