21 évesen nem lesz késő elkezdeni az orvosit?
Attól függ mit csináltál eddig.
Egyébként nem késő.. bár nem leszel fiatal mikor kezded a pályát de sebaj.Ha ez az álmod ne tartson vissza a korod.
Nem késő. Nálunk (elsős vagyok) csomó 20-21 éves van. Csomó embert fel se vesznek elsőre, valakinek meg csak később jut eszébe, hogy ezt szeretné csinálni. 3 évvel vagy lemaradva azokhoz képest, akik 18 évesen kezdik. Az semmi:)
Hogy miért nehéz? Az egyik kérdésben kifejtettem, bemásolom:)
"Az első év tűrhető. Viszont a második durva, Szegeden meg a harmadik még durvább.
Második év végén 3 db szigorlat van. Az egyik az anatómia, ami két éves tárgy...a három anat könyv együtt 2000 oldal + a szövettan 500 + az embriológia 360.
Persze vannak átfedések...de akkor is marha sok.
A másik az élettan, ami 700 oldal, a harmadik pedig a biokémia, ami 600 oldal.
Harmadik évben szintén van 3 szigorlat (patológia, kórélettan, mikrobiológia)...
A harmadikosok miatt pl az UV időszakot átrakták augusztusra, mert egyszerűen nem lehet megcsinálni a vizsgaidőszak alatt:D Nem egy ember van, aki egy vizsgát megcsinál rendes vizsgaidőszak alatt, aztán elmegy beíratni a karóját, és nyáron felkészül az UV-ra.
Hát ennyire nehéz:) De az a jó, hogy állítólag ha az ember az első három évet átvészeli, utána már lazább...és állítólag utána már orvos lesz belőle, hacsak el nem üti a villamos:D"
Ezzel persze nem rinyálni szeretnék, mert én baromi szívesen csinálom:) De tény, hogy igenis nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!