Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Másoddiplomára jelentkezés...

Másoddiplomára jelentkezés hogy működik? Többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok, szeretnék egy másoddiplomát megcsinálni, viszont több, mint 10 éve voltam utoljára felsőoktatásban, így elég sok kérdés merült fel bennem.

Ugyanúgy kell felvételizni, mintha most érettségiztem volna, vagy mivel már van egy alapdiplomám (aminek nincs köze ahhoz, amit most szeretnék tanulni), így nem szükséges a felvételi sem?

Van-e másoddiplománál esély állami finanszírozásra bejutni vagy ez ilyenkor már mindenképpen önköltséges lesz?

A Másoddiploma is ugyanúgy 5 éves, vagy ezt el lehet végezni rövidebb idő alatt is?

Ha még most nem felvételiztem, akkor már csak jövőre lehetséges?

Köszönöm előre is a segítő szándékú válaszokat.

2019. máj. 11. 09:38
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
Az utolsónak igaza van, és nincs olyan hogy a diplomádért kapsz 400 pontot, aztán még a két emelt érettségiért járó 100 pontot is megkapod. :DD Ha diploma alapján számítják a pontjaidat, akkor senkit se érdekel az érettségid, nem kapsz érte semmit.
2022. júl. 4. 17:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!