Mit gondoltok ezekről a szakokról?
Sziasztok. Pályaválasztás előtt állok. Jelenleg két szak érdekelne:
1. Soproni Egyetem-gazdalkodasi es menedzsment (nemet nyelven)
2. BGE-KKK nemzetközi gazdálkodás (francia nyelven)
Mindenképpen idegen nyelven szeretném tanulni (beszélek franciául és németül is).
Ha jól tudom(javítsatok ki ha nem így van) nyelvi hozzájárulást kell fizetne a BGE-n viszont a Soproni egyetemen nem. Szívem szerint a Soproni Egyetemre mennek emiatt. De tisztában vagyok vele,hogy Magyarországon már nagyon sok közgazdász van. Előnyben részesítik a Corvinuson illetve a BGE-n végzetteket. Kérdésem az lenne felétek,hogy szerintetek versenyképes melóm lenne,ha a Soproni egyetem eme szakán végeznék. Válaszokat előre is köszönöm.
"Előnyben részesítik a Corvinuson illetve a BGE-n végzetteket." - Ez nagyjából csak gyk-s mendemonda, a legtöbb helyen a kutyát se érdekli hol szerezted a diplomádat. Pályakezdőként fontosabb hogy mennyire beszélsz idegen nyelveket, van-e bármilyen plusz amivel kitűnsz a többi kezdő közül (pl tdk és versenyeredmények, erasmus, a kötelező X hét szakmai gyakorlaton felül is voltál-e gyakornok).
Igen, a BGE-n van nyelvi hozzájárulás, soproniról nem tudok. Szerintem az se utolsó szempont, hogy a német gazdasági szakszavakat is így megtanulod, sokkal több helyen tudod ennek hasznát venni, mint a franciának.
Ha sopronig el tudsz menni németül tanulni, akkor már nem szállsz le a vonatról, és menj inkább Bécsbe. A WU Wien egy nemzetközileg sokkal elismertebb egyetem, mint a BCE, és rendesen tanulhatsz közgázt németül. Egyébként a magyar idegennyelvű képzések szerintem nem sokat érnek, nem leszel tőle jobb közgazdász, hogy németül vagy franciául tanulsz, viszont a magyar munkahelyen állandóan gondod lesz abból, hogy nem ismered a kifejezéseket magyarul. Plusz, az üzleti élet nyelve az angol.
Az sem igaz, hogy nem nézik, hol szerezted a papírodat. A jobb munkahelyen felülreprezentáltak a BCE-s, BGE-s és Pécsi közgazdászok. Ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen lenne egy soproni papírral karriert csinálni, csak azt, hogy a BCE-vel könnyebb.
A gazdálkodás-és menedzsment sem, és a nemzetközi gazdálkodás sem közgazdász.
A közgazdász, az akinek az van a diplomájában, hogy pénzügy-számvitel.
Na de én nem tudom.
Oda menj, ahova akarsz.
Hát persze, hogyne mosták volna egybe!
A mesében!
Az egyik haverom gazdmen-re járt, és most psz-re ment msc-re, mert egyszerűen nem tudott elhelyezkedni a gazdmen-nel.És nem azért, mert az "csak" bsc, hanem azért mert azt mondták a jelentkezésnél a hr-ek, hogy "te MÉG nem vagy közgazdász, majd ha psz-ed lesz, akkor gyere vissza, mert te még nem kaptad meg a fejlesztést ehhez a pozícióhoz" Erről beszélek.
És te is tudhatnád, hogy a közgazdászokból rekeszteni lehet a Dunát...
Erről ennyit.
És mégegyszer:
PÉNZÜGY-SZÁMVITEL-re jelentkezz!!!!!
Hát persze, hogyne mosták volna egybe!
A mesében!" - Pár éve meg a felvin is külön volt szedve, psz, gazdmen stb üzleti szak volt, alig van bármi közük a klasszikus közfasághoz.
Psz msc-re aligha mehetett, mivel ilyen nem létezik, a psz bsc. Amúgy meg milyen HR-es mondana ilyet, ne röhögtess 😂 Ha könyvelői vagy hasonló pozícióra jelentkezett elhiszem, hogy hiányolták a psz-t, de ettől még ugyanannyira közgazdász (vagy éppen hogy pont nem az) mint a gazdmenes.
Tényleg sok közgazdász van, de még mindig könnyen el lehet helyezkedni a legtöbb gazdasági diplomával. A turizmussal szívnak inkább meg a HR-esek, de gazdmennel szakmán belül simán lehet munkát szerezni.
A másik hogy a psz se való mindenkinek, borzalmasan száraz szak, hiába piacképesebb a mélyebb számvitel tudás miatt. 2 évet csináltam végig rajta mielőtt gazdmenre váltottam, egyszerűen már herótom volt tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!