Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valóban az összes BTK-s szak...

Valóban az összes BTK-s szak büfészak?

Figyelt kérdés

Mind tudjuk, hogy nem adnak semmit a társadalomhoz, nem teremtenek értéket, léhűtők, túl elvontak, mekisek lesznek stb a GYK szerint (akik természetesen mind mérnökök és infósok). De én kíváncsiságból ránéztem egy egyetemnél a szakok kínálatára és ilyen is volt, hogy pszichológia, különböző nyelvek, vagy éppen az osztatlan tanári...Ha már ilyen kaliberű tanulmányi ágak is büfének számítanak, érdemes-e egyáltalán egyetemre menni?

Aki leszólja a BTK-t, az lenézi a tanárokat, pedagógusokat, fordítókat, tolmácsokat (ők is ide tartoznak, ugye?) és pszichológusokat is? Echt? Mi lenne nélkülük a világgal? A mesterszakokról nem is beszélve, vannak piacképes mesterképzések bölcsészeknek is.

Nektek mi a véleményetek erről? Valóban annyival többet ér egy vegetáló könyvelő munkája egy bölcsésznél, hogy porig lehessen alázni és általánosítani egy egész kart, elvéve ezzel mondjuk a leendő pedagógusok vagy nyelvészek kedvét az álomszakjuktól?

2018. aug. 22. 16:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon elgondolkodtam, hogy elvégezzek egy műszaki képzést is, a gazdasági és a büfészakom mellé, ugyanis szokás azt hangoztatni, hogy aki bölcsészakon tanul, az csak erre képes... mindig lesznek olyanok, akik azt gondolják, hogy az iskoláik vagy a diplomáik száma jelent valamit, és hogy emiatt jobb emberek mint mások, vagy akár hasznosabb tagjai a társadalomnak.
2018. szept. 8. 22:58
 12/12 anonim ***** válasza:
rövid válasz: igen
2019. jún. 3. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!