A gazdinfo főiskolai képzés tényleg egy büfészak, amit bárki könnyedén elvégezhet, akár távon is?
Ez complete bullshit, gazdinfósoknak ugyanúgy tanítanak programozást mint a proginfósoknak (tudom mert gazdinfós vagyok, az óráim több mint a fele közös a proginfósokéval).
Programozás 1-2, Programozás technológia 1-2, webprogramozás, prognyelvek. Progtech konkrétan buktatótárgy (~80% bukási arány), úgyhogy aki nem foglalkozik ezen a szakon programozással az halálra van ítélve.
És akkor ezek mellé jön még a közgáz, melyeken belül ugyanúgy van 2 buktatótárgy (úgyszintén ~80% bukási arány), amit az ember értelemszerűen csak úgy tud teljesíteni, ha normálisan megtanulja és megérti, de átrugdosni nem fogják.
Fenti két válaszoló nemtudom honnét szülte ezt, ha az ember körülnéz a munkaerőpiacon láthatja, hogy van kereslet gazdinfósok iránt. Pl. ismerősöm mondta, hogy a céghez ahol dolgozik KONKRÉTAN gazdinfósokat keresnek, gyakornoknak is.
Ha az ember rendesen megtanul programozni a diploma mellett, illetve jó rálátása van a közgázos dolgokra, jó esélyekkel indul. Ja és ne fősulira menj szerintem, hanem egyetemre (SZTE, PTE, BCE).
Egyetértek a harmadik válaszolóval, aki büfészaknak nevezi, az nagyon eltévedt. Nem csupán azért írok, mert a saját szakomat akarom védeni. Egyszerűen mi jobban rálátunk arra, hogy hány ember esik ki folyamatosan a szakról, mert vagy a matek, vagy a programozás, vagy a gazdasági tárgyak nem mennek nekik. Programozás nélkül már az első félévet sem lehet túlélni, nemhogy a diplomát megszerezni.
Talán az OKJ-s gazdinfós képzésekkel keverik, na igen, azokkal már más a helyzet, nekem is vagy ilyen papírral rendelkező munkanélküli ismerősöm, de ez a végzettség nem egyenlő a főiskolai/egyetemi színvonallal. Mi is ugyanúgy el tudunk helyezkedni, mint egy proginfós, vagy egy mérnökinfós, és ez fordítva is igaz, aki nem ért a saját szakmájához, az akármelyik infós szakot is végezte, már nem lesz ilyen szerencsés.
Ez kedves.
Gazdinfón (nálunk legalábbis), kötelezö kurzusként van jelen az SAP, nézz utána mennyit keres egy ilyen szakember és mennyire gyereknek való szakma.
Gyerekmegörzö a proginfo is ennyi erövel, ha az ember nem foglalkozik a programozással mellette. Különbözö programozó (köztük a gazdinfó is) képzések erröl szólnak.
És mint már említettem, mi is tanulunk programozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!