Ez is büfészak, az is. Most mondjátok meg:Melyik szakkal tudnék elhelyezkedni az alábbiak közül? Ezek érdekelnek.
pszichológia, szociológia, szociális munkás, társadalmi tanulmányok, anglisztika
esetleg még ezek, bár nem annyira, csak ezeket tanácsolja a családom: környezetmérnök, mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus - de ezutóbbiakhoz infóból még béna vagyok, valahogy fel kéne zárkóznom (most nyáron nyelveket tanulok)
Szerintetek?
A családodra ne hallgass... :D Amíg nem lesznek tisztában a munkaerőpiaci helyzettel. Már megbocsáss.
Mi a gondod az anglisztikával? Azért az angol nyelv tudtommal kell... angol nyelvű tolmács kell, angoltanár is, amennyire én tudom. Biztos nem is könnyű bekerülni anglisztikára, nem is az a szak, amit sokan el tudnak végezni.
Amúgy az infó jó, de baromi nehéz. A gazdinfó nem, de asszem az büfészak. Kicsit olyannak hangzik.
A mérnökinfó jó, de ha nem vagy jó infóból és humános vagy...
Első voltam.
Mindenki tud angolul, de tolmács csak kell. :) Ismerősöm az UTE-nél fordít, anglisztikát végzett (szerintem... nem tudom van-e még konkrétan az angol nyelvvel foglalkozó szak).
Amúgy az egészségügyben orvosként, ápolóként el tudsz helyezkedni. Az ápolók alulfizetettek, az orvosok se elégedettek. Amúgy sok túlóra, túlhajszoltság stb-stb.
Az informatika jó terület, szoftverfejlesztő, programtervező informatikus, mérnökinformatikus jól keres.
A műszaki szakok is jók. A felvi.hu szakrendezése szerinti műszaki szakok közül talán csak a környezetmérnöki meg a műszaki menedzser büfészakok. De ezek annyira, hogy konkrétan a tanárok és a hallgatók se tudják, mire jó a szak. A műszaki menedzsernél talán még csak-csak tudnak valamit hebegni-habogni, de a másiknál még azt se...
Szerintem ha humános vagy, menj nyelvszakra. Esetleg pszichó külföldön?
A pszichológia olyan értelemben büfészak, hogy itthon nehéz vele elhelyezkedni rendes állásba, lehetsz pl. iskolában, ahol 5 perc jut mindenkire.
A környezetmérnökit mindenki lebüfészakozza, mármint, hpgy az még értelmetlen is.
Pszichológiát külföldön? Nem tudom, hogy tudom-e annyira a nyelvet, tudok-e annyira gondoskodni mindenemről, meg én szeretek Magyarországon élni, de tényleg.
Orvos, ápoló semmiképp nem leszek, nem bírom a vért.
Van anglisztika szak, de nem kifejezetten a nyelvvel foglalkozik, mármint az olvastam, sok van a kultúrájukról,angol/amerikai szokások stb.
Nyelvszakoknál mindegyiknél van kultúra amúgy, nem?
Egyik jó barátnőm pszichóra akar menni, és mivel nehéz itthon elhelyezkedni, ezért külföldre.
Amúgy a családod miért javasol egy büfészakot, egy félig büfészakot és egy baromi nehéz szakot (mármint az a gond hogy baromi nehéz + reál is)?
Nem akarom őket bántani.
Amúgy én se értek egyet azzal, amit az én családom javasolt anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!