Tulajdonképpen humán beállítottsággal lehet bármit is kezdeni még?
Úgy értem, hogy az összes humánosnak, akit ismerek, vagy a büfészak, vagy a tanárképzés jutott, legeslegjobb esetben tolmácsolás... Sajnos én is humán beállítottságú vagyok, jelenleg itt küzdök az emelt kémia-biológia faktjaimmal, mert azokból amik a valódi erősségeim, egyszerűen nem tudnék megélni.
Létezik egyáltalán olyan humán központú képzés, amiből később viszonylag jól meg lehet élni?
Orvosi, valóban. Őszintén szólva érdekel a kémia és a biológia, más kérdés, hogy közel sem vagyok belőle (olyan) jó, mint töriből (országos harmadik), magyarból (szín ötös), idegen nyelvekből (angol C1, jövőre német B2), vagy művészetekből (több képem is volt kiállításon). A biológia még csak-csak, mivel eddig még nagyobb része lexikális, de kémiából a számolások és a nyakatekert, ködös megfogalmazások sokszor akkor is túl nagy falat, ha három napig ülök felette. Mikor sikerül is megoldani egy-egy feladatot, úgy érzem mintha az agyam megfordult volna a tengelye körül, viszont bármelyik pillanatban hirtelen visszafordulhat, és akkor már el is felejtem az egészet, sőt, egy szót sem értek belőle... :)
Az ügyvéd/jogász a "vészkijárat", ha valami rosszul sülne ki. Természetesen semmiképpen sem Magyarországon, mert az utóbbi években ez a képzés is "büfészakra" redukálódott...
Ezzel a probléma csupán annyi, hogy egyáltalán nem érdekel. Ellenben ami nem megy, az igen. :)
Szerintem simán lehet. Reálos is mehet büfészakra, mint a huzat.... És humán szakok is vannak nagyon jók, komolyan, értelmesek.
Én pl reálos büfészakos vagyok, szeretem, amit tanulok de esélyem sincs, hogy abban dolgozzak... Ezalatt vannak humános ismerőseim nagyon jó esélyekkel.
Én nem a továbbtanulási és egyetemi szakok részt mondom, hanem az ún. "humán beállítottságú" emberekről szólok pár szót.
Nekem anno a töritanárom kapott valami elektronikus cuccot (asszem talán laptopot, vagy lcd tv-t, na mindegy... érteni fogjuk így is). Aztán mondja hogy "Ha nekem egy vezetékre egy nyíl előre mutat, én bedugom hátra, vagy ha elmondják hogy az 1-es csatlakozóba kell, akkor úgy is bedugom a 2-esbe, már csak azért is, hogy nekem legyen igazam". Na ebben gyökeredzik a humán beállítottságúak életképtelensége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!