Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az orvosi vagy a jogi pálya...

Az orvosi vagy a jogi pálya előnyösebb?

Figyelt kérdés

Mindkét szak érdekel.

Szerintetek melyikben van több motiváció?

2018. aug. 19. 13:53
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
100%

40.: Ó, én csak tippeltem, azért is írtam bizonytalanul, hogy hogy volt :D Majd egyszer lehet megkérdezem xD Amúgy, egy ismerősöm is egymás után végezte el őket, illetve, még az orvosi folyamatban van neki.

Kérdezőnek még: a jogon belül sok mindenre lehet menni a bíróságon kívül, rengeteg terület van, pl. biztosítás, ingatlanjog, közigazgatás, az jó, ha tudsz nyelveket, főleg angolt.

2019. jún. 24. 09:38
 42/43 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom ki ez az első dilettáns biasd wannabe orvostanhallgató, aki ilyeneket állít a jogászokról. Kikerült gimiből, azt meghasadt az agya, mert le kell ülni tanulni 100 oldalt. Lemerem fogadni valami Semmelweises majomparádé, aki első féléves volt az orvosin, amikor ide írogatott és el volt szállva magától, aztán itt osztja az észt, az első írásbeli vizsgán meg kiesik a fenébe.

Ilyet állítani, hogy a jogászoktól jobb kommunikációs képessége volna az orvosoknak? Mi van? Édes istenem, a jogászok a szájukból élnek. Mond már el nekem hány szóbeli vizsga van az orvosin. Verbálisan biztosra állítom, hogy egy átlag orvos sehol nincs egy jogászhoz képes. ÉS nem is kell lennie, mert ez így van rendjén. Megsúgom jogon csak szóbeli vizsga van 5 éven át.

Ahogy az előttem szólók is írták, láttál már te egyáltalán PTK, BTK, PP, BE törvénykönyveket? Miért vita tárgya egyáltalán, hogy sokat kell tanulni mindkét karon? A jogban nincs emberéletekről szó? Igen, biztos nem számít, hogy hány évre, meg egyáltalán kit ültetnek le, édes istenem...

Bíró sem lehetsz 30 éves korodnál fiatalabban. Ügyész sem 28 előtt nagyon kb. A szakvizsga meg kb nehezebb mint az államvizsga.

Egy literal joke vagy. Egy végtelenül trash ember. A doktori titulus egy tudományos fokozat. Ki a fenét érdekel, hogy szerinted az orvosok nem veszik komolyan a jogász doktorokat? Ennyi erővel, akkor az MTA doktorát se vegye komolyan egy akármilyen más doktor? Miféle hülyeség ez? Benne van a nevében, hogy dr.jur.. Ez ugyanolyan titulus, mint a PhD, vagy az LLM. Ebből is látszik, hogy mennyire műveletlen fatuskó vagy.

Annyira hipokrata vagy, miközben pont az orvosok még saját maguk között a fogorvosokat is kinézik, mert nem klasszikus medikusok.

Kétlem, hogy praktizáló orvos vagy, mert az biztos, hogy nem állítana ilyesmiket a jogászokról. Nem értem, miért kell ezt a két közösséget egyáltalán összeugrasztani. Tény, hogy Magyarországon ennek a két rétegnek kell a legtöbbet tanulnia, kész, ennyi. Te meg biztos nem tartozol egyik közösséghez sem igazán, mert akkor biztosan értelmesebb szellemi szintet súrolna az agyacskád ennél, aminek a szintje nem igazán hozható veled összefüggésbe.

2021. jún. 9. 22:39
 43/43 anonim ***** válasza:
64%
A doktori cím eredetileg pedig nem is az orvosoktól származik, de innen is látszódik, hogy mennyire dilettáns vagy (legelső válaszolónak még mindig) De le merem fogadni, hogy ezt a hatalmas utter bullshitet is csak te találtad ki, hogy az orvosok lenézik a "másféle" doktorokat. Ajánlom, hogy nézz utána a jogszabálynak, ha egyáltalán tudod interpretálni? Meg magának a doktorátus történetének és akkor majd talán nem lesz ekkora arcod te trash.
2021. jún. 9. 22:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!