Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért nincs kedvem tanulni?

Miért nincs kedvem tanulni?

Figyelt kérdés
Ált. iskolába,és a gimi közepéig kitűnő tanuló voltam,és valami miatt elment az egész kedvem a tanulástól most a bgf turizmus szakára járok 1. éves vagyok,de abszolút nincs kedvem a tanuláshoz,mindig puskát írok,illetve ahhoz sincs kedvem,egyszerűen txt-be ráhúzom a telómra és többnyire ez tart életben most a vizsgaidőszakban is,mivel vehetném rá magam a tanulásra? Ennyire reménytelen lenne? nem fog az agyam ahogy leülök,nincs kedvem egyszerűen hozzá,szarok a tantárgyak,pedig maga a szak sok érdekes dolgokat foglal magában...
2010. jún. 10. 12:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

hát ha nem érdekel a dolog akkor sehogy...

Minden tantárgyban keress valami szépséget...

Tudom hogy nem könnyű, de meg lehet találni...

Én pl. világ életemben utáltam a matekot, de mikor érdekességekről volt szó, rádöbbentem hogy be lehet bizonyítani hogy 2+2=5!!!!!!!!!

Innentől kezdve egyre jobban érdekelt a dolog.

2010. jún. 10. 12:26
 2/14 anonim ***** válasza:

mert kikerültél a családi fészekből, és nincs most mögötted a szülői nyomás, azért nem tanulsz.

emellett szegény sem lehetsz, mert az ínség sem kényszerít tanulásra.

2010. jún. 10. 12:30
 3/14 anonim ***** válasza:

SZia. Én átérzem a helyzeted, ugyanez van nálam, szintén turizmus, csak épp nem a BGF-en. Nekem van még 3 tárgyma, mindegyik undorító seggelős, maga az anyagt szerintem pont sz@rt se ér, mert én úgy gondolom, az igazi szakmai fortélyokat, a vendéggel való bánásmódot ne könyvből kell/lehet megtanulni, innentől kezdve elég sok tárgynak nem látom az értelmét és így rettentő szenvedés nekem is. Még az ilyen számolós tárgyakkal elvagyok, mert azon lehet gondolkodni és józan paraszti ésszel megcsinálni egy részét, de az ilyentől hogy pénzügy meg vállalatgazdaságtan, a hajam is égnek áll. Hiába lesz közgazdász diplomám tu-ve szakon, nem egy hotel bérszámfejtője akarok én lenni...

Szóval értem mi a gáz nálad,, plusz itt a jóidő, sőt, a kánikula, a francnak van kedve görnyedezni a könyv fölött aztán még ebbe a melegbe elcaplatni a vizsgára. De ezeket túl kell élni valahogy. Ha puskázással, akkor puskázással. Nagy kalappal neked.

2010. jún. 10. 12:33
 4/14 A kérdező kommentje:
Hát szegénynek nem mondanám magam,de sajnos vannak hitelek,apám itthagyott minket,nem fizet semmit,de nem ez vette kedvem a tanulástól,tényleg igazad lehet hogy nincs mellettem az a támasz ami miatt akkor tanultam...
2010. jún. 10. 12:36
 5/14 anonim ***** válasza:
Én a szar tárgyakon mindig úgy vészelem át, hogy arra gondolok, hogy ha ezen túl leszek, végre érdekesebb dolgokat is tanulhatok:)
2010. jún. 10. 12:40
 6/14 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy rosszul választottál szakot,sulit és nem érdekel,amit tanulsz???
2010. jún. 10. 12:45
 7/14 anonim ***** válasza:
Megértelek, sajnos a felsőoktatás manapság már egyáltalán nem az oktatásról szól, hanem csak arról, hogy az egyetemek pénzt szerezzenek. Úgyhogy a színvonal is erősen leesett mindenhol, és inkább kiábrándító, mint érdekes valamennyi szak. Éld túl valahogy. Mellesleg mivel mindenki csal, sőt, egyenesen arra bíztatják az embereket, hogy csaljanak, hazudjanak és lógjanak az egyetemen, ezért gyakorlatilag józan paraszti ésszel és szorgalommal manapság már szinte lehetetlen teljesíteni a követelményt, ami a sok puskázóhoz van igazítva. 7 év egyetemi tapasztalattal beszélek, műszaki szakról.
2010. jún. 10. 12:53
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez így van sok mindenkinél.Ha már bekerültél akkor bármit megteszel h. elvégezd ha érdekel.Hisz utána már nem a tovább tanulás lesz a lényeg, szóval akkor is kapsz diplomát ha 2-est kapsz.A másik h. nem olyan tárgyakat tanítanak ami könnyű és életszerű.A felsőoktatásban sok felesleges tárgy van akit tuti nem fogsz használni+előszeretettel buktatnak, ami szintél elveszi az ember kedvét.
2010. jún. 10. 13:02
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen,sajnos énis azt kezdem tapasztalni hogy már nem a szak irányába kezd fejlődni az egyre több félév elteltével az oktatás hanem inkább abba az irányba ahol már mindegy milyen tantárgy jön csak bukdácsoljanak a diákok,rettentően el tudja venni az ember életkedvét is ez a monoton,semmi hasznát nemfogom venni tantárgyak,hát mindegy az is elég kiábrándító hogy van olyan tantárgy amin a javító zhra többen jövünk mint ahányan megírtuk az elsőt
2010. jún. 10. 13:18
 10/14 anonim ***** válasza:
66%
Gondolj arra, hogy ha kikerülsz a suliból, minimális tudással (mert folyton csak puskáztál) nem fogsz kapni semmilyen munkahelyet. Hidd el, hogy nagyon feltűnő, ha valakinek van diplomája, de mégse tud semmit arról, amivel foglalkozott a főiskolán/egyetemen. Ha nem akarsz közmunkás lenni, netán még utcaseprő, tanulj! Nem csak a te jövőd forog kockán a tanulás miatt, hanem a gyerekeidé is.
2010. jún. 10. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!