Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Segítesz néhány ötlettel? : )...

Segítesz néhány ötlettel? : ) Bővebben lent

Figyelt kérdés
A megye legszínvonalasabb és legelismertebb gimnáziumába járok, biológia-kémia szakra. Régebb orvosira szerettem volna menni, mára elbizonytalanodtam. Tény, hogy az anatómián kívül nem rajongok annyira más tantárgyért. A kémia az belefér. és a magyar. Pályajavaslatok? : ) 18/L
2010. jún. 8. 16:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Boncmester? Törvényszéki orvosszakértő?

Hentes? :)

2010. jún. 8. 16:18
 2/8 anonim ***** válasza:
tanár?
2010. jún. 8. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:

A törvényszéki orvosszakértő is orvos...

Miért bizonytalanodtál el?

Amúgy szerintem még a molekuláris bionika érdekes:)

2010. jún. 8. 16:31
 4/8 A kérdező kommentje:
a környezetemben mindenki azzal untat, hogy az orvosi pálya nem biztosít kellő megélhetési alapokat, emellett én is átgondoltam már jó néhányszor és úgy gondolom, nem lesz elég idő majd a családra... vannak terveim, sok mindent szeretnék kipróbálni, utazni, kalandot keresni..így ezek az "álmok" elhalasztódnak (jobb esetben csak elhalasztódnak) 10-15 évvel, amikor már nem tehetem meg azokat a dolgokat, amikre vágyom....
2010. jún. 8. 16:39
 5/8 A kérdező kommentje:
tanár nem szeretnék lenni, habár biztatnak többen is, de nem lenne elég türelmem a diákokhoz, már most sokszor felháborítónak és pofoznivalónak tartom magunkat.. :))
2010. jún. 8. 16:41
 6/8 anonim ***** válasza:

gyógyszerész, vegyész? meg még a pszichiáter jutott eszembe, de az is orvos, és ott gondolom annyira nem az anatómián van a hangsúly.

vagy esetleg ha plasztikai sebész lennél, vagy fogorvos, akk jól is kereshetnél.

2010. jún. 8. 17:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Nővérem gyógyszerésznek tanul, most másodéves. Ő is orvos szeretett volna lenni, elsőnek azt jelölte meg érettségikor. De az nem jött össze, és gyógyszerész karra vették fel Szegedre. Nagyon szereti, bár ott nincs anatómia (Ő nagyon örült neki, mert nem szereti a vér látványát) de a vizsgaidőszak elég húzós. Az első 2-3 évben kb. ugyanazt tanulják, mint az orvosok. Utána jönnek az igazi kemény évek. Hát, sokan azt mondják, hogy vetekedik az orvosival. (Mármint abban, hogy ugyanolyan nehéz.) De ami biztos, hogy gógyszerészekből nincs annyi, mint orvosból, és könnyebben el tudsz helyezkedni akár gyárakban is. Például gyógyszerügynöknek is.
2010. jún. 10. 14:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Mire plasztikai sebész lesz...az egy fél élet:)

(6 év orvosi + 5 év sebészet + 2 év plasztikai sebészet)

A gyógyszerészet meg nagyon kémiás, az meg nála csak "belefér":)

Még talán fogorvos tényleg...az nem is keres rosszul, és 5 év után már dolgozhat, nem muszáj szakképzés.

2010. jún. 10. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!