Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Rosszul vagyok mentalisan,...

Rosszul vagyok mentalisan, ami a gimit illeti. Magantanulosagra milyen kilatasok vannak?

Figyelt kérdés

11. osztalyba jarok egy gimibe. Mar a kezdetektol fogva nehezen birtam hogy fel hatkor talpon vagyok, es delutan negy-ot orakor erek haza altalaban, sokszor mar tanulni sem tudok olyankor, mert mentalisan kimerulok. Nagyon szorongo tipus vagyok, mindentol felek, paranoias vagyok, a buszon is szornyen remeg a gyomrom, ha sokan vannak (mindig), es amikor a suliban meglatom a sok embert ugy erzem hogy el tudnek ajulni, a zaj pedig egyenesen megorjit, szinte megszunhetetlenul faj a fejem. Emellett teljesen depresszios vagyok, naprol napra lentebb erzem magam, amikor mar azt hiszem, hogy lentebbre nem lehet kerulni. 18 eves elmultam, mik a lehetosegeim magantanulasra? El tudnam intezni egyedul, illetve mi szukseges hozza? Jol tudom, hogy nagyon megvalogatjak, ki tanulhat magantanulokent?

Koszonom a segitseget elore.

18/L

2017. szept. 1. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az első lépés mindenképp az legyen, hogy felkeresed az iskolapszichológust! Nem csak azért, mert ezeket az indokokat nem elég bemondani, és szükséges, hogy szakember támassza ezt alá, és támogassa a magántanulói státuszt számodra, de ezeket a problémákat nem is fogod tudni egyedül megoldani. A pszichológus sokat segíthet, hiszen ha vége az iskolának, akkor majd továbbtanulsz, vagy dolgozni mész, és ezek a problémák ott is jelen lesznek, ha csak nem szünteted meg őket, akár segítséggel.

Egyébként az igazgatónak kell benyújtanod egy kérvényt, hogy magántanuló szeretnél lenni, hiába vagy 18 éves, szerintem célszerű, ha a szüleiddel együtt írjátok ezt alá.

2017. szept. 1. 13:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A magántanulóságot az igazgatónál (is) kell kérvényezned alapos indokkal. A Te esetedben egészségügyi okokra hivatkozva, bár erről kell egy orvosi vélemény is. Ha ez megvan akkor az igazgató dönt (dönthet számodra negatívan is).
2017. szept. 1. 14:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom nem nehéz megoldani, csak találj valami programot, hogy ne legyél teljesen egyedül, amúgy átérzem, tényleg rossz lehet így élni, hogy, hogy 4-5-re érsz haza?
2017. szept. 2. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!