Nem bírom már mentálisan az egyetemet. Elkezdjek egy okj-s képzést?
Elég nehéz szakot választottam, most érzem azt, hogy muszáj kicsit szüneteltetnem ezt, mert tényleg rámennek az idegeim, és ezt már a környezetemben élőkre is kihat sajnos:(
Arra gondoltam, hogy 2. félévet passziváltatnám és elkezdenék egy okj-s tanfolyamot februártól.
Idegenvezető képzésre gondoltam, de az a baj, hogy az 2 éves..tehát szeptembertől lenne mind a 2 suli..
Bírható lehet a 2 együtt? Egyáltalán ér valamit az idegenvezetői képzés?
(kapcsolódik a jelenlegi szakomhoz valamilyen szinten, szóval szerintem nem lenne olyan rossz ötlet)
Szóval a kérdésem az lenne, hogy nagy hülyeséget csinálnék-e azzal, hogy az utolsó félév előtt inkább "pihenek" kicsit..
Azt írod,h a 2. félévet, ezt úgy érted,h még csak 1 db féléven vagy túl és már most padlót fogtál? Akkor nemtom miért jelentkeztél egyáltalán.
Ha több féléve vagy ott, akkor lehetséges h már kivan vele a f@szod is. Én mondjuk szeretem amit tanulok meg jól is állok jegyekkel, de ez az utóbbi 2,5 év eléggé megviselt.
Ne haragudj, de most komolyan képes lennél az utolsó félév előtt feladni? Szerinted jobb lesz? Az okj-s képzésen ugyanúgy tanulni kell, ráadásul az azonosítója, ahogy láttam, 54-el kezdődik, ami nem biztos, hogy olyan egyszerű, mivel minél magasabb a szám, annál nehezebb a képzés.
Az én szakmám 55-ös kezdetű volt, és igaz, hogy 2 évet csináltunk 1 év alatt, de még azoknak is alig ment, akik a két éves változatban tanulták.
Fejezd be inkább azt, amit elkezdtél, és utána, ha szeretnél, menj okj-ra. A kettőtől teljesen ki fogsz borulni, ha már most rosszul vagy. Az okj-s szakmákban is vannak vizsgák, nekem helyből 4 is volt egy nap alatt.
Amúgy az egyetemen az első pár hét úgyis lazább, addig ki tudod kicsit fújni magad, aztán belevágsz az utolsó hajrába.
Turizmus-vendéglátás szakon vagy? Csak az idegenvezetőiből gondolom.
Szerintem ez az idegenvezetői képzés nem fogna ki rajtam, mert legalább magyarul lenne;)
Utolsó válaszoló: germanisztika szakos vagyok és nagyon döcögve megy a dolog, sajnos a gimiben lehet nem kaptam meg az ehhez szükséges "alapokat" és ez nagyon érződik..
Nyáron szeretnék kimenni német nyelvterületre, hogy kicsit felhozzam a nyelvtudásom jobb szintre, mert ilyen tudással én félek nekivágni a szigorlatoknak, szakdolgozatnak, államvizsgának..
Második félévben mindenképpen passzív szeretnék lenni, semmi értelme nem lenne elkezdenem a 2. félévet..
Csak az a baj, hogy nyárig kellene kezdenem magammal valamit és nem szeretnék hazaköltözni, mert egy másik városban élnek a szüleim..ezért is lenne jó "alibi" az okj-s képzés..mert ha nem járok itt suliba, minek maradjak itt, minek fizessük a lakhelyem, stb szóval bonyolult:(
aki írta, hogy nem bírnám a 2 szakot: eddig is kettő volt egyszerre, csak az egyikkel már végeztem
amúgy folytatom, csinálom tovább, legalább hamarabb szabadulok;)
köszi mindenkinek hogy írt;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!