Teljesen megváltozott a véleményem az egyetemről. Valaki járt még így?
Vannak jó előadók, jó gyakorlatvezetők, felkészült tanárok és vannak rosszak. Ahogyan vannak jó egyetemek és gyengék. Jó egyetem ahol olyan oktatók vannak akik az adott terület nemzetközi élvonalában járó csúcsszakemberek.
Az egyetemen egyébként nem az órák a legfontosabbak (azok alapozást, bevezetést jelentenek), hanem az a szakmai munka amit a témavezetőddel konzultálva végzel a szakdolgozatodon, diplomamunkádon dolgozva. Igazán ahhoz fogsz érteni amiből a dolgozatodat írod. Ezek a konzultációk teszik egyetemmé az egyetemet, ez az igazi egyénre szabott elitképzés.
Én is így jártam, azzal a különbséggel, hogy ez nekem már a második szakom.
Nagy lelkesedéssel indultam neki, de már az első fél év közepére elég demotivált lettem, az első félév végén majdnem ki is jelentkeztem - de hát kell a papír:(
-egy csomó apróbb szabálytalanság
-nincs rendes ajánlott irodalom
-nagyon kevéssé hatékonyak a gyakorlatok (viszont rengeteg időt elvesz ezek kötelező látogatása)
-vannak olyan nevetségesen egyszerű vizsgák, hogy egy általános iskolás is ötösre tudná írni, meg olyanok is, amiknek semmi közük a leadott anyaghoz:(
A felsőbb évesek tapasztalataira hagyatkozva elég könnyen elég jó átlagot lehet elérni, de emögött nincs átfogó, biztos tudás. Saját erőből viszont nincs idő mindennek utánakeresgélni:S
Nem tudom, más egyetemeken mi van, de az első szakomon az alapképzés sokkal jobb volt! (Aztán, hogy mire jutok, mire ezt befejezem, az majd kiderül.) Próbáld meg kihozni a helyzetből, amit lehet, és ha érdekel a terület, amihez kell ez a végzettség, akkor tarts ki! :S
Szerintem ez teljességgel szakfüggő.
Nálunk a legtöbb tanár nagyon jól magyaráz és rendkívül segítőkész, az ajnálott irodalmat is megadták minden tárgyból még óra elején.
Nincsenek késések, egyetlen egy órám sem maradt el tanár miatt a félévben, max rektori/dékáni szünet miatt.
Inkább helyfüggő, iskolafüggő. Én fogtechnikusként végeztem, de egyes emberekkel akik elméletre jártak velük is megcsinálták ezt. Olyat is hallottam hogy 7kor kezdődött a tanítás és az egyik srác 3 órát késett és még akkor se volt tanár XD
Ahova én jártam elméleti órára ott egyszer sem volt ilyen, nagyon szigorúan vették, és nem volt semmi késés. Szakokra az ilyesmit nem lehet fogni, maximum iskolai hanyagságra, vagy tanári nemtörődömségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!