A diplomám megszerzése után azt gondoltam, hogy soha többé nem akarok tanulni. Azonban mostanra megváltozott a véleményem. Ki érzett már hasonlóan?
Másfél éve szereztem meg a diplomámat. Küzdelmes és nehéz 6 év volt, de minden nehézség ellenére imádtam, életem egyik legjobb szakaszaként emlékszek vissza rá. Elkezdtem dolgozni, elég nyugalamas a munkám. Eleinte nagyon élveztem a 'pihenős' tempót az egyetemi hajtás és szellemi leterheltség után. De mostanra kezdek beleunni és úgy érzem, hogy ismét szükségem lenne a szellemi kihívásokra.
Még nem döntöttem el, hogy mit szeretnék pontosan tanulni, de valami olyamsire gondoltam, ami viszonylag közel áll az erdeti szakmámhoz, tehát teljesen azért nem kezdeném előlről.
A másoddiploma megszerzése levelezőn/estin mennyivel volt másabb, mint nappali tagozaton tanulni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
26/n
Én az alappal azonos mérnökszakon mesterképzést csinálok levelezőn. Élvezem, újra kaptam izgalmas feladatokat, kiélhettem a kreativitásom. Hamarosan végzek itt is, és már tervezgetem a doktori képzést... Lehet ez valami függőség? Közben persze dolgozom, tehát nem a sulit használom arra, hogy elfedje a semmittevésemet. :)
Nekem ez a levelező még jobban bejött, sikerült egy sokkal színvonalasabb helyre bejutnom, mint ahol az alapdiplomát szereztem.
Én is hasonlóan érzek, szintén 6 évig küzdöttem, és igazából másik szak nem is érdekelt komolyabban. Értem én, hogy mi hiányzik, de az egyik az,hogy túl drága hobby ez a tanulás dolog, 3 évig félévente fizetni, hétvégéid nem lesznek, mert 1-2 nap bent kell ülni hosszú órákat stb. Továbbá nekem hónapokba telt, mire leesett a vállamról az a lelki teher, amit a vizsgák jelentettek, a teljesítménykészer, megfelelés. Tényleg hiányzik ez neked? Van rá 1 millád? Biztos nem törlesztesz diákhitelt...Nos én anyumat asszisztáltam végig, ahogy 40 felett megcsinálta a közgázt levelezőn. Igaz magamban cikiztem, hogy a levelező mégse ugyanaz, meg nekem volt hogy 18-20 tárgyam volt egy félévben, neki meg össz-vissz kb. 6. De akkor is bent ült minden szombaton reggeltől estig.
Én a helyedben akkor már inkább egy nyelvet tanulnék meg. Heti 2szer eljársz nyelvsuliba, hasznosat is tanulsz, nem szakadsz meg, és még jól is érzed magad. A nyelvtanulás mindig hasznos. Ha lenne rá időm, energiám, pénzem, akkor spanyolt tanulnék.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igen, ennek az állami dolognak még utána kell járnom. Nálam úgy volt, hogy 13 félévet finaszíroz az állam, és én 12-őt elhasználtam. Akkor ezek szerint még egy félévet járhatnék államin?
Nekem hagyományos egyetemi mérnök-szakos diplomám van, tehát nem Bsc. Így a mesterszak nálam kilőve.
Tudom, hogy nagyon megterhelő lenne, maga az egyetem is az volt, napról napra sokszor éreztem tehernek a tanulást, de akkor is szerettem. És hát mikor tanuljak még, ha nem fiatalon? Most sajnos olyan a munkám, ami nem elégít ki szellemileg, így vagy új munkát kéne keresnem, vagy maradni itt és e mellett tuti, hogy beleférne a tanulás.
A nyelvtanulás is jó ötlet, de az sem olcsó multaság, ha már szóba kerültek az anyagiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!