Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek melyik szakot...

Szerintetek melyik szakot valasszam? (egyetem)

Figyelt kérdés
Licista vagyok, reál tagozaton. Kétségbe vagyok esve, hogy nem vagyok kiemelkedően jó semmiből. Tudom, hogy ti nem tudjátok megmondani, hogy én mit szeretnék, így nem is ezt várom el, hanem tippeket várok, ismerkednek a lehetőségekkel. Előre is köszönöm. Bármilyen választ elfogadok, nem kifejezetten reál tagozatnak megfelelő szakot, de a nyelvek mondjuk nem mennek, az nem az erősségem.
2010. ápr. 24. 16:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
De akkor mit vársz? Nem értem. Van rengeteg szak, hagy ne soroljuk fel az összeset. Felvi.hu-n rákattintasz az egyetemekre, ott az összes szak fel van sorolva. Még leírás is van róluk...
2010. ápr. 24. 16:44
 2/3 anonim ***** válasza:
bölcsésznek ne menj,van már igy is elég belőlük,munka meg nulla..
2010. ápr. 24. 16:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, így, hogy nem írtál semmit, hogy mit szeretsz, mi az ami, érdekel, nem sok mindent tudom írni.

Egyrészt mehetsz érettségi után egyetemre/főiskolára:

- tanári szakok (főként a reálosokat keresik: matek, kémia, biosz, föci, fizika,tesi)

- gyógyszerész, biológus, orvos,

- gyógytornász, mentős, ápoló

- mérnök (villamos, építész, vegyész)

- színész

biztos van még más szak is, de nem akartam az egész felvételi tájékoztatót felsorolni.

De mehetsz okj-s képzésre (közép vagy felső fokra)

- jogi asszisztens, mérlegképes könyvelő, pénzügyi-számviteli ügyintéző, közbeszerzési referens, társadalombiztosítási és bérügyi előadó, valutapénztáros, vámügyintéző

- titkárságvezető, ügyintéző - titkár, iskolatitkár, ügyviteli szakügyintéző, ügyviteli titkár,

- bortechnológus, borász, hentes, pék, sommelier, vincellér

- ápoló, masszőr, dokik mellé asszisztens

- szociális gondozó, ápoló, dajka, gyermekfelügyelő, fitness-wellness oktató, felnőtt oktató, pedagógiai asszisztens

- művészeti ágak közül: bőrműves, grafikus, bábkészítő, divat és stílustervező, festő, keramikus, közművelődési szakember, kulturális rendezvényszervező, táncos, újságíró, zongorahangoló

- informatikus, szoftverfejlesztő, programozó

- ács-állványozó, cserépkályha készítő, festő-mázoló-tapétázó, kőfaragó, kőműves, parkettás, restaurátor,

- asztalos, fajáték készítő, kárpitos, szabó, cipész, csizmadia,

- vonat/villamos/autóbusz vezető, kamionos, légiutas-kísérő, kalauz,

- bolti eladó, pénztáros, fényképész, kereskedő-boltvezető, logisztikai ügyintéző, marketing és reklámügyintéző, virágkötő, látszerész, lakberendező

- cukrász, szakács, recepciós, pincér, élelmezésvezető

- biztonsági őr, fodrász, grafológus, ingatlanközvetítő, kozmetikus, kéz és lábápoló-műkörömépítő, rendőr, rendezvényszervező, takarító, testőr, tűzoltó,

- állatkerti gondozó, dísznövénykertész, erdőgazda, gyógynövény vagy gyümölcstermesztő, kutyakiképző, kutyakozmetikus, méhész, vadász

jó válogatást! Jó tanácsként, lehet, hogy két okj-ssal többet érsz, mint egy diplomával. De ha rám hallgatsz, akkor elkezdesz egy egyetemet és mellette párhuzamosan csinálsz még egy okj-st is. Így nyerőbb lehetsz a munkaerőpiacon.

2010. ápr. 24. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!