Magyar Képzőművészeti Egyetem vagy VISART Művészeti Akadémia?
Nem-nem. Nagy álmom volt a MOME-n tanulni. De feladtam, mert úgy gondolom ehhez túl kevés vagyok MOST. Lehet pár év múlva megpróbálom, nem adtam fel, nem is akarom feladni a "művész" énemet. Nem is tudnám...
De fent kell tartanom magamat valahogy, ezért most kicsit jegelem a témát.
Az én szívemhez egyébként egyre inkább a modern, az új az ami kicsit közelebb áll. Szeretek elgondolkozni egy-egy alkotás mondanivalóján. Szeretem azokat az érzéseket amiket kivált belőlem a modern művészet.
De nagyon végletes vagyok, ezért például rajongok az antik dolgokért, régiségekért.
Az emberek többsége viszont túl sarkos, túl földhözragadt még mindig. Sokan nem értékelik az újat, a régit szeretik, a megszokottat. Egyenlőre talán még mindig csak a szakma az aki szereti ezt az "elvont", sokszor különc újdonságot.
De a legfontosabb, te hogy tudsz jobbat alkotni? Mi az ami hozzád közelebb áll? Miben érzed magad otthonosnak?
De amit tudnod kell, nagyon nehéz bekerülnöd. Itt nincs érettségi, meg hozott pontok. Három rosta van, és a végén csak a legjobbak maradhatnak, rengetegen csak sokadik próbálkozásra kerülnek be. (De gondolom ezt tudtad.)
A helyedben mindkét helyre beadnám a jelentkezésemet.
Köszi a választ!
Még mindig vívódok a kettő között,mindegyik mellet más jó érv szól...a modernt én úgy értettem,hogy a Visarton már sokkal inkább a számítógépes grafikára helyezik a hangsúlyt,míg az MKE-n a hagyományos grafikára.Igazából engem mindkettő érdekel,legszívesebben mindkettőt egyszerre tanulnám.
Igen,tudom milyen a felvételi,már voltam tavaly.Visartnál még nem,vajon ott is ilyen szigorúak?Hát majd kiderül...
Még egyszer köszi a választ!!
Köszi szépen a véleményt!
Igen,ez egy erős érv a Visart mellett,hogy külföldön is elismert diploma amit adnak,viszont csak Bachelor,nem mester fokozatú!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!