Mi a különbség az Egyetem, Főiskola, és az Akadémia között?
Figyelt kérdés
2011. febr. 23. 08:10
1/3 poiu válasza:
Az akadémia nem oktatási intézmény. Az egyetemi és főiskolai karok között kisebb a különbség, mint régen. Annyi biztosan van, hogy az egyetemi karon van doktori iskola, tehát kutatással inkább foglalkoznak, mint a főiskolák. Tehát ha azért érdekel, hogy fősikolán vagy egyetemen tanuld ugyanazt a szakot, akkor, ha a tudomány érdekel, inkább az egyetemet javaslom...
2/3 anonim válasza:
az egyetemnek és főiskolának törvényileg meghatározott kritériumai vannak, hány diákra jut hány oktató, mennyi tudományos végzettségű oktató van, stb. Ennek alapján az egyetem felé több a követelmény, de több mindent is tehet, pl. doktori iskola, de szerintem mesterszakot is csak egyetem indíthat.
az akadémia az most vagy vonatkozhat a Magyar Tudományos Akadémiára, ahol nincs oktatás, csak tudományos munka, és a tagokat a tudományos eredményeik alapján választják. Vagy szokták használni egyes nem közoktatásbeli oktatási intézménynél, mert jobban hangzik, pl. futball akadémiák, mindenféle mesterkurzusokra ilyen olyan akadémia, amiket szoktak hírdetni, stb.
3/3 anonim válasza:
az egyetem és az akadémia ugyanolyan fokon van csak a fősikola van eggyel lejjebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!