Magyarorszagon hol van jogi egyetem vagy rendor akademia? Es mire van szuksege egy kulfoldinek?
Figyelt kérdés
Erdelyben elek, kozepsulibol meg egy evem van hatra es nem tudom mit kezdjek az eletemmel; a suli eleg jol megy azaz nagyon jol, minden evben rengeteg versenyre meg olimpiara jarok, a NMMV (nemzetkozi magyar matematika verseny, magyarorszagon) is ertem mar el jo eredmenyt, az iden onalloan joforman megtanultam angolul, szoval ugy erzem h nem szeretnek eppen takaritonoi allast betolteni, viszont van egy nagy problema, egyaltalan nem tudok romanul es nem is szeretnek megtanulni; inkabb kinai mint roman; tehat ithon semmi eselyem jo allast szerezni, katona licibe keszultem, a vizsgan elvagtak a romantudasom miatt, rendor vagy jogi egyetem termeszetesen csak romanul van.. szoval egyetlen remenyem magyarorszag? Mik szuksegesek ahhoz hogy oda mehessek egyetemre? es pontosan hol van ilyen egyetem?2010. márc. 6. 07:15
1/6 anonim válasza:
Szegeden is van jogász képzés. Úgy tudom rendőrakadémia Budapesten van, de azért lehet Szegeden is, ebben nem vagyok biztos.
2/6 anonim válasza:
Budapesten és Pécsen biztosan van még jogi kar, és Debrecent nem tudom fejből, de nézz utána a debreceni egyetem honlapján, mert az van neked a legközelebb.
Mivel Románia EU-tag, ezért elvileg azonos feltételekkel felvételizhetsz, mint a magyar diákok. Más kérdés, hogy egy magyar jogi végzettséggel romántudás nélkül otthon már soha nem fogsz munkát kapni...
Katonai egyetem és rendőrtiszti főiskola Budapesten van.
Keress rá a Márton Áron kollégiumra, ahol a Budapesten tanuló határon túli magyaroknak van kedvezményes szállás, ha jól tudom.
3/6 anonim válasza:
itt is nézelődhetsz, fent van az összes fősuli egyetem, szakok...
www.felvi.hu
4/6 A kérdező kommentje:
koszi szepen; tudom hogy ha kulfoldon vegzek jogot, akkor csak abban az orszagban elhetem az eletem, mashol ertektelen a diplomam; de magyarorszag az egyetlen esejem, ok talan meg anglia vagy ... de romaniaban nem akarok maradni.
2010. márc. 6. 08:49
5/6 anonim válasza:
6/6 anonim válasza:
én is debreceni vagyok, jogi karunk van, rendőrsulink nincs. aki a rendőrféleség iránt érdeklődik, az megy Miskolcra vagy Pestre (bár más-más a kettő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!