Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Utálom az új iskolám, van itt...

Utálom az új iskolám, van itt valaki aki segítene? 15/L

Figyelt kérdés

Rosszul választottam mondjuk igy nem gondoltam volna hogy ez az iskola tele van punkokkal. és az osztály fele megbukott 9ben én meg az óriási kivétel vagyok 4.8 voltam 8 év végén ök meg mind 4 alatt és cigiznek meg alkohol bunkók stb.. és senkim sincs itt le akarom tenni ezt a helyet. Alapban kicsit csendes természetű vagyok meg ilyenek de akkoris nem akarok velük 4 évet szenvedni amugy el tudok menni meg megbeszélem a szüleimmel avval nincs gond.

A kérdésem az lenne hogy ha ezt a (közgáz)sulit itthagyom és átmegyek orvosira az nehezebb lesz? mert abban a suliban ismerek 6embert és 3 az osztálytársam lenne ha oda mennék, de állitolag 10től valami latin lesz meg ilyen orvosi és tudom hogy én nem akarok ebbe az irányzatba tovább tanulni hanem pénzügyibe.

Ha most ide átmegyek eltelik a 4év stb utána nekem ugyis az egyetem fogja meghatározni a szakmámat és az életemet .. Meg magániskolából jöttem ahol 11 en voltunk és most igy belecsöppenni egy 30fős osztályba elég fura és mindenki unszimpatikus izléstelen és hagyjuk.. jó modú igényes családból környezetből vagyok szóval nehéz így ezek közé menni..már bocsánat nem akarok senkit megbántani nagyon kedves lány vagyok csak igy nagyon furcsa..

Vagy tudtok mutatni budapesten vagy itt pestmegyében közgáz iskolát/vagy magánsulit? (5kerben lakok)

Köszönöm előlre is és bocsánat ha nem jól irtam csak azota a 2 nap ota ha rágondolok teljesen levert leszek és elkezd fájni a fejem és nem állt szándékomban megsérteni senkit se.:)

ja és azért mennék az orvosi suliba mert ott a beilleszkedés könnyebben menne meg tanulás terén rugalmas vagyok

2016. szept. 3. 15:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nagyon elvagy tévedve a fogalmakat tekintve. Sőt az egész továbbtanulási rendszert illetően.

Nem is értem, ha ennyire jó módú a családod, hogy-hogy nem tudnak ebben tanácsot adni, és irányítani a lépéseid, hogy a legjobb irányba haladj?

Ha egyetemre akarsz menni, akkor egy nagyon erős gimnáziumot kell választani. Hiszen a gazdasági szakoknál hatalmas az elvárás(felvételi ponthatárok illetően).

Amit egy közgazdasági szakközépiskola nyújtani tud, annak a hasznát csak az első évben látnád. Pontosan a Mikro-Makrora gondolok.

Illetve a közgáz sulik 90%-a nagyon gyenge, alacsony az elvárás, nyelv, matek terén leleszel maradva ami nagyon szóró dolog, és fontos.

Emellett ugye maga az eredmények...

Egy erős gimi esetében(ajánlom a kéttannyelvűeket, vagy nyelvi előkészítősöket), ha szorgalmas leszel az utolsó évre minimum egy felsőfokú nyelvvizsgának megfelelő tudásod lesz az első nyelvedből, és egy erős középfokú a második nyelvedből.

Közben erős képzést kaphatsz matek terén is. Ami pedig talán a legfontosabb, hogy olyan eredményeid lesznek amik megengedik azt, hogy időközben meggondold magad. Magyarul ha mégse közgáz a Te pályád hanem az orvosi, mérnöki, bármi, sokkal könnyebb váltani, hiszen mindenhova elég lesz a pontod.

Orvosi középsuli sincs! Azt egészségügyinek nevezik. Szintén nagyon gyengék, orvosira onnan mennek a legkevesebben. Orvosi egyetemhez 2 emelt kell, gimiben nagy az esély rá, hogy teljesíted. Főleg egy biosz-kémia faktos osztályban.

Egészségügyi szakközépekben végzők 80%-a szakirányú egyetemi szakra sem megy tovább, hanem OKJ-ra(ápolói).

Jah.. szóval ha az egyetem a célod, akkor egy erősebb gimnázium. Vagy nagyon nehéz lesz.

2016. szept. 3. 15:47
 2/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a gyors választ!

De ha az egészségügyiben végzem el a középiskolát akkor onnan el tudok menni egyetemre?

Öszintén nem tudom mi akarok lenni.. pénzel is szeretnék foglalkozni meg a stewardess,pilota állás is érdelne..

Vagy válasszak még most egy erős gimnáziumot? pl?

2016. szept. 3. 16:03
 3/17 A kérdező kommentje:
ja és egy fontos még itt ebben a közgázban a tanulás egy vicc.. és csak 1 nyelvet tanulnák ami megint hátrány
2016. szept. 3. 16:03
 4/17 anonim ***** válasza:

Minden középiskolából eltudsz menni egyetemre ami érettségivel zárul. Csak ugye a felvételi ponthatárokhoz van szabva. Ha még önköltséges szakra is akarsz menni, akkor is van egy minimum ponthatár amit elkell érni.

Egy egészségügyi középsuliban nem arra mennem rá, hogy jó legyél mindenből, hanem arra, hogy az egészésügyis tárgyakból. Az elvásár is sokkal alacsonyabb, mint egy erős gimiben. Ez mit eredményez? Hogy többet kell otthon gyakorolnod, és készülni(akár magántanárok), hogy olyan érettségid legyen amivel betudsz jutni az álom szakodra.

Amíg egy erős gimi elvégzése után kinyílik előtted minden kapu, és a nyelvtudásod is meglesz.

2016. szept. 3. 16:15
 5/17 anonim ***** válasza:

Legerősebb gimiknél általában felvételi van, így keress egy olyat amiről sok jó vélemény van, és mégsem kell felvételizni. Esetleg a szüleid betelefonálhatnak, hogy nem-e tudnak átvenni.

Csak minél hamarabb intézzétek, ma-holnap kutakodtok a neten, jövőhéten már belehet menni az új iskolába és személyesen egyeztetni, ha minden jól megy még a hónapban átvesznek.

2016. szept. 3. 16:18
 6/17 A kérdező kommentje:
ez hasznos volt köszönöm szépen!
2016. szept. 3. 16:54
 7/17 anonim ***** válasza:

Nem akarok kötekedni, de a helyesírásod nem egy 4.8-as átlagú tanulót tükröz (pénzel, avval 9ben stb.)

A másik: ha orvos akarsz lenni akkor egy erős gimi bio-kém tagozatát kellett volna jelölnöd, ha pénzüggyel, akkor erős gimi gazdasági tagozatát vagy emelt matek tagozatot.

Nem tudom milyen magániskolába járhattál, de döbbenet hogy az ott tanítók nem tudtak tanácsot adni milyen sulikat kellene jelölnöd.

Egyébként ebben a közgáz suliban nem volt anno nyílt nap?? Jártál egyáltalán nyílt napon? Az nagyon hasznos, be lehet ülni órákra meg lehet nézni milyen gyerekek járnak oda, milyenek a tanárok vagyis milyen az iskola szellemisége...

Az egyetemen pedig nem 30 emberrel fogsz együtt járni hanem sokkal többel...és jobb ha tudod az egyetemisták se szentek, megy a bulihegyek hova legyek, a cigi és az ivászat.

Az írásodból az jön le, már bocsi hogy ilyet írok, szóval egy kis gazdag elkényeztetett sznob kislány vagy aki nehezen alkalmazkodik. Már meg akarod válogatni saját magad az osztálytársakat? Üvegbúra alatt neveltek ideje felébredned, hahó ez a való világ!

2016. szept. 3. 17:24
 8/17 A kérdező kommentje:

Megértem.. De arra is lehetne gondolni hogy lehet hogy az általános laza volt például:)

És kicsit kétségbe estem azért írtam úgy, de attól még lehetek okos vagy sem?

De ez igaz és tudom

2016. szept. 3. 17:29
 9/17 anonim válasza:

Az írásodból nekem is az jött le mint a hetedik válaszolónak. A legnagyobb probléma szerintem az, hogy tájékozatlan vagy, nagyon jól elvoltál a magánsulis burokban, ahol gyanítom, ha nem nagyon kellett tanulni, és nem adtak felvilágosítást a továbbtanulási lehetőségekkel kapcsolatban, akkor ott valószínűleg xartak bele hogy hová mész utánna, a lényeg hogy amíg ott vagy fizess... bár én sose jártam magán suliba, szóval nemtudhatom, ez csak egy ilyen előítélet. Ezzel az a probléma, hogy ha most elmész egy erős gimibe, vagy egy "top 5" szakközépbe, ahol gyakorlatilag gimnáziumi szintű képzés zajlik, valamint szakmát is tanulsz (szakmai tárgyból tett érettségi is beleszámíthat a továbbtanulásba, szaktól függően persze), akkor ott nehéz dolgod lesz talpraesettség és tájékozatlanság nélkül, hiszen egy jó középiskola, amellett hogy ad valamilyen mennyiségű lexikális tudást, "tanulni tanít", valamint érett gondolkodásra, hogy aztán ne vérezz el az egyetemen.

Nem mondom hogy nem lehet végigcsinálni pusztán magolással, mert nemtudom, sose tanultam halálra magam, és így is bejutottam az ország legjobb szakközepébe biosz-kémiára (körny. véd.) egy olyan nyolcosztályosból ahol ehhez semmilyen segítséget nem adtak.

A magánsuli másik nagy hátránya, hogy csak a "saját rétegedből" valókkal találkoztál, nem voltak más példák. Egy valamit garantálok, ha nem egy nagyon elvont iskolába mész át, akkor biztos hogy a közösségek jórészében fog folyni az alkohol, nálunk is így van, ahogy a pesti elit gimikben is. Ha ez zavar, így jártál, egy normális iskolában nem fognak kinézni azért mert nem iszol, de ne várj túl sok jót tőlük, ha te ezért bírálni kezded őket vagy lenézni. Ahogy egy barátom szokta mondani: "a különbség nem ott rejlik hogy iszol vagy sem, hanem hogy mit csinálsz azon kívül" 😀.

2016. szept. 3. 18:29
 10/17 A kérdező kommentje:

na szóval mi a lényeg?

Akkor menjek el egy erős gimnáziumba vagy jó ez az egészségügyi és utána jó pontszámokkal egyetem?

De az szerintem érthető hogy nem akarok eltölteni itt 4 évet mert a társaság obszcén..

És állitolag itt csak 1 nyelvet lehet tanulni ami megint probléma.. Meg nem kapok szakmát csak ha még egy évet maradok ami csak most derült ki és mint mondtam itt sok aki megbukott és 0.. És igen nem voltam nyílt napon/napokon

2016. szept. 3. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!