Mit tegyek ha utálom az iskolát ahová járok?

Figyelt kérdés
Most végeztem a 9. osztállyal. Eleinte sem tetszett sem a suli, sem a tanárok sem a társaság. Egy vendéglátóipari iskolába járok, de igazából nem is tudom miért. Egyáltalán nem érdekel a vendéglátás. Nem tudom, hogy hova iratkozhatnék át, mert nem igazán tudom 'mi szeretnék lenni'. Édesanyám nem engedte, hogy gimnáziumba menjek, ezért jöttem ide. De nem szeretnék még 3 évet itt lenni, főleg nem úgy, hogy kicsit sem érdekelnek a vendéglátással kapcsolatos dolgok. Mégis mit csináljak, vagy hova menjek, kinek szóljak? Vagy szenvedjem végig ezt a 3 évet itt? Kérlek segítsetek.

2015. jún. 15. 17:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha nem bírnál ki több időt, nincs értelme ott maradni. Menj át egy másik szakközépiskolába, az is lehet vendéglátós, de csak van, ami jobban érdekel. Amúgy az, ha szakmát tanulsz, nem jelenti azt, hogy azzal is kell majd foglalkoznod, szóval válaszd azt a szaktípusok közül, ami "inkább" közelebb áll hozzád. Nagyon sok szakközépiskolában tanulhatsz olyan tantárgyakat, amik akár a továbbtanulásodat is nagyban segíthetik.

Ha pedig mindenképpen gimnáziumba akarsz járni, beszéld meg anyukáddal. Igaz, nem ismerem a helyzeteteket, de ezt vele lenne a legérdemesebb megtárgyalni.

2015. jún. 15. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!