Utálom az iskolát, mit tegyek?
Gimnáziumba járok, 11.-es vagyok. Utálom azt amit átélek minden nap. Minden egyes nap valamelyik tanár szarrászivat bennünket, annyi tanulni valót kapunk, hogy az hihetetlen. 14:30kor végzünk, mert ugye minden nap 7 óránk van, egyszer a héten pedig 8 (de ugye a többi osztály ezt meg sem közelíti, kb 1 órával korábban végeznek). Szó szerint kiszívják az agyunkat -meg kapjuk a leb*szást, hogy semmirekellő osztály vagyunk, nem tanulunk- és még otthon 2-3 órát fordíthatok a tanulásra ha valamit el szeretnék érni, kb 6-7 körül végeznék a tanulással este, úgy hogy nem is "ebédeltem" ahogy hazaértem csak nekiláttam tanulni.. Ugye ezt képtelen vagyok teljesíteni, mert én is emberből vagyok, nekem is talán vannak hobbijaim amelyekkel szeretnék foglalkozni, és nem az az életcélom hogy az életemből XY időt naponta elpazaroljak felesleges, hasznavehetetlen információk elsajátítására. Hétvégém sincs nagyon, szombaton újságot hordok(igen, dolgozok), ha marad egy kis időm akkor azt csinálom amit szeretek, vasárnap pedig szarrátanulom magam a hármasért. Az érdekesebb tantárgyakból megvan a négyes, de a többiből hármas körül.. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy miért várnak el ilyen sokat(ha valaki szerint nem sok, akkor leírhatom a napokban kapott feladatainkat)..
A legfelháborítóbb az, hogy a tantárgyakkal nincs sok bajom, csak olyan döngunalmas sz*rt veszünk, hogy leszakad a pofám az unalmtól az órákon, ha próbálnék figyelni se menne. Olyan dolgok komolyan amelyekről mintha senki nem hallott volna, csak elő van írva hogy na ezt kell tanítani és kész... Amit megtanultam és felhasználtam eddigi életem során, azt csodával határos módon NEM az iskolából való.
Tényleg ennyire szar a rendszer, direkt ennyire szar a rendszer, vagy csak én vagyok ennyire különc, és filózok inkább ilyen baromságokon este 11kor?
Amikor nem kell az iskolán aggódnom, szünet van, akkor teljesen jól érzem magam, a munkámat is örömmel végzem mert annak értelme is van(pénzt keresek vele). Iskola időszakban még felkelni sincs kedvem, mert tudom hogy az egész napom el van baszva... roszabb mint egy börtön.
Bárki bármit mond, inkább állnék a szalag mellett napi 8 órát egy gyárban minimálbérért, minthogy ezt hosszútávon bírjam. Szerencsére nincs sok hátra.
Esetleg tanácsokat tudna valaki adni, hogy mihez kezdjek?
Mennyi van hátra? Hány év?
Ha túl erős suli elmehetsz egy gyengébbe is jövőre amit jobban bírsz, de onnan meg felvételizni lesz nehezebb ha van ilyen célod.
Amit a nyolc órás szalag mellett állásról írtál az csak az élettapasztalatod hiányára utal. Ha egy héten hétvégén dolgozol az még kikapcsolódás is lehet, ha nyári melóztál is ilyen helyen az is túl rövid távú dolog ahhoz, hogy átérezd milyen annak aki ezt bármi jobbra való kilátás nélkül kénytelen csinálni egész életében és akinek a minimálbér nem zsebpénz hanem abból kell megélnie esetleg a családot eltartani.
Megértelek, én most érettségizem, és az utolsó évem körülbelül annyiból állt, hogy négyig az iskolában voltam, olyan felesleges órákkal, mint ének és rajz (12. osztályban!), a tanáraimnak köszönhetően pedig a fontos tantárgyak is feleslegesnek tűntek, mert borzalmasan tanították. Egyedül a történelemóráimért volt értelme bejárnom, és a legrosszabb az volt, hogy négykor hazaértem, aztán késő estig ugyebár tanultam az érettségire, és ez egy ördögi kört adott ki végül...
De! És de!
A rendszer lehet rossz, de akkor is tanulni kell. Értem, hogy a mostani munkád kikapcsolódás, de egész életedben nem dolgozhatsz csak újságkihordóként, csak hétvégenként. Hidd el, ha egész héten egy gyárban kéne robotolnod, megváltozna a hozzáállásod, még akkor is, ha most ellenkezőleg gondolod. Ráadásul napi nyolc (vagy több) órát robotolnál minimálbérért, amiből ma sajnos nem igazán tudod eltartani magadat sem, nemhogy a későbbi családodat. Én úgy látom, hogy a középiskolát túl kell élni, és az egyetem, ha nem is feltétlenül sokkal, de egy kicsit már jobb. (Már ha vannak terveid a felsőoktatással.)
Ha túl erős a középiskolád, tényleg lehet, hogy jobb lenne egy gyengébb. Vagy ha nem akarsz egyetemre/főiskolára menni, akkor is jó lenne, ha elvégeznél valami szakképzést, hogy értékelhető munkád legyen a későbbiekben. (Tudjuk ugyebár, hogy mennyire fontos a papír.) Ha ezek sem opciók számodra, akkor csak annyit tudok mondani, hogy már nem vagy tanköteles, ha nem akarod, ezt az egy évet sem kell lehúznod, de szerintem érettségizned mindenképp hasznos lenne.
Első kettő, köszönöm a válaszokat! A suli nem annyira erős. Hármas, négyesekkel simán kihúzom, sulit nem szeretnék váltani, több okból kifolyólag. Utazni kéne, és a barátaimat sem szeretném itthagyni. 2 év múlva érettségi, az után nem tudom mihez kezdek. Elképzeléseim lennének, matekból egész jó vagyok, informatikát is szeretem, csak nemtudom mivel szeretnék később foglalkozni. Utóbbi időben elkezdtem felfedezni magam, hogy mi is érdekel. Próbáltam programozni magamtól -tanáromtól kértem segítséget néha- de 2-3 hónap után meguntam, viszont az informatika órákat élvezem. Esetleg gimi után elvégeznék egy szakmát, és lehetne munkám (feltéve ha találok).
És láthatjátok az utolsó válaszolót, körülbelül ilyen hangnemben és ilyen modorral tanítják a tantárgyakat, ezért utálom még azt is ami lehethogy érdekelne (kémia, bio)...
Mintha én írtam volna. Pontosan ugyan ezt érzem én is. A legborzasztóbb az egészben, hogy még 1,5 évem van.
Üdv: egy 11.-es több mint 5 évvel később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!