Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Teljesen utálom az új iskolám....

Teljesen utálom az új iskolám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval, most lettem kilencedikes. Csomóan dícsérték ezt az iskolát, de az első félév elteltével rájöttem mennyire hiányzik a régi iskolám.

Az összes tanár szivat bennünket, nem képesek magyarázni, még magolással is alig lehet jónak lenni. Az osztályközösség meg egy sz*r, már bocsánat. Az osztály fele a mai tipikus b*zi pávákból áll, még a lányok közt sincs normális, a fiúk maradéka pedig "droid".

Anyámmal már beszéltünk az átiratkozásról, de különbözeti vizsgát kellene írnom az összes eddigi anyagból, amit vettek.

Egyszerűen utálok ide járni, rosszak a tanárok, az osztàly, nincs kivel beszélnem egész suli idő alatt.

2016. jan. 1. 03:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolával a jövőd alapozod meg, szerintem mindenképp próbáld meg a különbözetit. Ha már 4 évet kell unatkoznod középsuliban -mivel a magyarországi közoktatási rendszernek hála nincs olyan informatív, mint kéne- akkor azt egy jobb közösségben, és tanárok között tedd.
2016. jan. 1. 10:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg annak is utánajárhatsz, ha akarsz, hogy szeptembertől gy másik sulit hogyan kezdhetsz el megint. Az iskola igazgatója erről biztos tud tájékoztatni, de az átvétel lenne a legjobb. Az igazgatóval esetleg tudsz alkudozni, hogy miből kell mindenképpen különbözetit tenned, mert az azonos tárgyakból elvileg nem kellene, vagy lehet erről tudsz vele alkudozni.
2016. jan. 1. 13:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezt már te a kiválasztott új iskola igazgatójától konkrétan tudod, hogy különbözeti vizsgákat kéne tenni a összes tantárgyból, vagy csak anyukád így akarja elég alattomosan elvenni a kedvedet? Semmi ok nincs a különbözeti vizsgára minden tárgyból, legfeljebb olyanból kérhetnének, amit itt nem tanultál.
2016. jan. 1. 16:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolónak: Anyukám felhívta annak az iskolának az igazgatóját, ahová átmennék, és ő mondta neki.

Aztán a második válaszolónak: évet ismételni nem szeretnék csak egy iskolaváltás miatt.

Nem LENNÉK rossz tanuló, de az itteni tanítási és számon kérési elvek miatt szinte alig van olyan tantárgy amíből hármas vagyok. Emiatt, és a rossz osztályközösség miatt jönnék el.

2016. jan. 2. 00:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Személyesen beszéljetek az iskolaigazgatóval. Lehet csak nagy vonalakban fogalmazott telefonba. Személyesen kérdezzetek rá, hogy miért kell mindegyik tárgyból osztályozó tenned? Ha ehhez ragaszkodik, akkor meg tudná-e mutatni, hogy milyen jogszabály alapján mondja ezt? De ez csak a legvégső eset. Mond neki ha kell teszel mindenből, mikor lesznek ezek a vizsgák? Be adod a jelentkezésed most és értesítsenek, hogy mikor kell jönnöd vizsgázni. Ez is lehet egy stratégia, azt ha látja nem ment el tőle a kedved, akkor az lesz a vége, hogy csak azokból kell, amiket az eddigi iskolában nem tanultál. Küzdeni kell a másik suliért egy kicsit.
2016. jan. 2. 00:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Eleve valószínűtlennek tartom, hogy egy gyerek miatt ekkora felhajtást csináljon egy iskola. A különbözeti vizsgákat össze kell állítani, ki kell javítani, vagy szóbelinél le kell bonyolítani, felügyelni kell, és mindezt szorozva tízzel.

Nézzél körül még más helyen is, már ha van a közelben.

2016. jan. 2. 11:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsónak: pedig így van sajnos. De a szüleim is fura hozzáállással vannak az iskolához. Néha egyetértenek velem, a másik pillanatba meg már veszekednek, és kiabálnak velem, hogy nem fogok átmenni másik iskolába. Nem értem, szerintem nem képesek felfogni, hogy ha valaki még jobban nem szeret iskolába járni, mint mások, beszélnie sincs ott senkivel, ráadásul még az eredményei sem olyan jók, miért kell direkt visszatartani szenvedni? Nem vagyok zárkózott, meg semmi ilyen, vannak barátaim, de itt nincs senki akivel beszélni tudok.
2016. jan. 7. 11:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát, ezt értesd meg a szüleiddel. Hogy értelmetlen szenvedni a legszebb éveidben, ha lehet jobb is. Egyes szülők a spártai nevelést tartják ideálisnak, mintha a rossz tűrésére kéne edzeni a gyereket, ahelyett, hogy a boldogság keresése lenne a cél.

De én még mindig kétságbe vonom ezt a különbözeti vizsga dolgot, mert értelmetlen, nincs "különbözet" a 2 iskola tantárgyai közt. Te ott voltál, hallottad, amikor anyukád beszélt az igazgatóval, vagy csak utólag mesélte?

2016. jan. 7. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!