Érettségi. Lehetséges? Nagyon idegesítő helyzet
Sziasztok!
Pénteken érettségiztem magyarból. Az írásbelim 81 pontos lett. Tudni kell, hogy èn màr egyszer érettségiztem, most pedig újra írtam, hogy több pontom legyen. Egy teljesen ismeretlen suliba mentem itt, ahol lakom. A tanár odaadta a szóbeli listát, hogy miből lesz majd a vizsga. Azon ez volt: 9.tétel/ Móricz Zsigmond
Pont ezt húztam pénteken is. Nyelvtant elmondtam, a jelek szerint max pontos lett.. A magyar viszont nagyon meglepett , hiszen a tanárnő a Rokonokat kèrte.. Az író életét tudtam, de a műről nagyon keveset.. Mikor megkaptam az eredmènyt láttam, hogy 1 pontot adott a szóbelire magyarból... Ez hogy lehet? Tudok tenni esetleg valamit, hogy több pontot kapjak rà? Kissé igazságtalannak érzem a dolgot..
A félelem nagy úr...
Hozzáteszem, valószínűleg nem a magyartanár hibázott.
Honnan a fenéből tudná a tanár, hogy ő a te húgod? Eszébe se jut!
Csak tudnám, hogy akkor minek tetted fel a kérdést. Mégis mire számítottál fellebbezésen kívül? Amúgy hogy jön ki 72% 81+26=107 pontból? A 71,3 nem 72. De a papírt már megkaptad, úgyhogy valamelyik szám nem stimmel. De az optimizmusod se: egyszer azt írod, hogy távol állsz a ponthatártól, utána meg azt, hogy csak felvesznek ...
Ha nem a magyartanár hibázott, akkor ki? :) Csak úgy kérdezném...
Mert az Oktatási Hivatal szerint is nekem van igazam. Honnan tudná, hogy ő az én húgom? Mondjuk a vezetéknevünk egyezik.. Plusz ez egy magániskola, ahol köbö 100 gyerek van, és amúgy is tudja, hogy ki vagyok. 72 % lett, itt a papír előttem. Az optimizmus lényege, hogy bár távol állok a ponthatártól, attól még hiszek abban, hogy lejjebb viszik! Szóval fel fognak venni! Ha pedig nem, akkor jövőre újra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!