Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségi. Lehetséges? Nagyon...

Érettségi. Lehetséges? Nagyon idegesítő helyzet

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pénteken érettségiztem magyarból. Az írásbelim 81 pontos lett. Tudni kell, hogy èn màr egyszer érettségiztem, most pedig újra írtam, hogy több pontom legyen. Egy teljesen ismeretlen suliba mentem itt, ahol lakom. A tanár odaadta a szóbeli listát, hogy miből lesz majd a vizsga. Azon ez volt: 9.tétel/ Móricz Zsigmond

Pont ezt húztam pénteken is. Nyelvtant elmondtam, a jelek szerint max pontos lett.. A magyar viszont nagyon meglepett , hiszen a tanárnő a Rokonokat kèrte.. Az író életét tudtam, de a műről nagyon keveset.. Mikor megkaptam az eredmènyt láttam, hogy 1 pontot adott a szóbelire magyarból... Ez hogy lehet? Tudok tenni esetleg valamit, hogy több pontot kapjak rà? Kissé igazságtalannak érzem a dolgot..

2016. jún. 19. 20:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Meg kell írni egy szép fellebbezést, aminek az a címe, hogy Fellebbezés, alá Tisztelt kormányhivatal!

Fellebbezést nyújtok be VI. 18-i magyar nyelv és irodalom szóbeli érettségimmel kapcsolatban, ugyanis az iskola által előzetesen kiadott tételsorban csak ennyi szerepelt: Móricz Zsigmond, az általam kihúzott tétel pedig Társadalmi viszonyok.... volt. A 40/2002. (V. 24.) OM rendelet értelmében magyarból az érettségi TÉTELEKET (nem pedig csak a szerzőt) előzetesen nyilvánosságra kell hozni. Ez nem történt meg, emiatt a szóbeli vizsga irodalmi részében nem tudtam a kérdező tanár elvárásainak megfelelően teljesíteni, és kiváló (a bizottsági elnök által is megdicsért nyelvtan feleletemel együtt is csak 26 pontot kaptam. Ennek oka nem a felkészülésem hiányossága, hanem a nem a törvényi előirásoknak megfelelően nyilvánosságra hozott tétel volt. Kérem emiatt pontszámom méltányos megemelését.

Tisztelettel: ...

Egyébként nm hiszem, hogy megadják, mert hát mennyit adjanak, de én akkor is meglépném. A többi tételt is ilyen felületesen adták meg?

2016. jún. 20. 21:30
 12/23 A kérdező kommentje:

Csak ebből az egy tárgyból érettségiztem, mert javítani akartam az előzőn.. felvételi miatt kellett volna a pont, de hála ennek jól le vagyok húzva..

358 pontom van így, de 376 évek óta a szakra a ponthatár

ha idén nem viszik lejjebb, akkor sajna emiatt bukik a felvételim :/ pedig idén sokkal kevesebben jelentkeztek erre szakra

2016. jún. 20. 21:40
 13/23 anonim ***** válasza:
Nem úgy értem, hogy a többi tárgyból, hanem magyarból a többi tételt is ilyen elnagyoltan adták meg?
2016. jún. 20. 23:40
 14/23 A kérdező kommentje:
Igen. Voltam benn az iskolában, az igazgatóval beszéltem. Azt mondta itt a lap ennyi pontot adott a tanárnő, ès a pontok ellen amúgy sem tudok fellebbezni.. A tételt meg azt mondta hogy így kell meg adniuk
2016. jún. 21. 09:26
 15/23 A kérdező kommentje:
Felhívtam az oktatási hivatalt. Azt mondtàk fellebbezhetek a tétel miatt mert ez így nem szabályos. Nincs ott, hogy pontosan mit is akar kérni.. Lehet az én javamra döntenek de akkor lehet, hogy eltörlik a vizsgát.. Es ujra kell szóbeliznem..De nem biztos hogy a felvételiig ez megtörténik :/ nem tudom megéri e akkor fellebbezni
2016. jún. 21. 16:35
 16/23 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg, nem veszítesz vele, és talán más sem jár így legközelebb, ha odamegy érettségizni.
2016. jún. 21. 17:13
 17/23 anonim ***** válasza:

Ezt te találtad ki, hogy lehet, hogy eltörlik a vizsgát, vagy valaki mondta neked? A fellebbezés eredménye nem lehet az, hogy hátrányba kerül a fellebbező. Egy vizsgaeredményt nem lehet eltörölni. A vizsgapapírodat nem tudják erőszakkal visszavenni tőled. Azt szépen feltöltöd a felvire. De ha úgyse vesznek fel ennyi ponttal, akkor ök mindegy.

Ne húzd az időt azzal a fellebbezéssel, mert csütörtökön már nem lehet. Sőt, szerdán délutánra se halaszd, mert lehet, hogy már nem lesznek bent. Ragaszkodj az átvételi elismervényhez, ne hagyd magad lerázni. Technikailag úgy, hogy 2 példányban viszed be a papírt, és az egyikre ráírod, hogy 1 példányt átvettem: és alá pecsétet, aláírást kérsz, amit megtartasz magadnak.

2016. jún. 21. 19:28
 18/23 A kérdező kommentje:
Az oktatási hivatal mondta, hogy lehet, hogy eltörlik a vizsgát, ergo ujra kell szóbeliznem... Vagy nem lesz belőle semmi, és az iskola javára döntenek. Ezt mondta a hölgy a telefonba, meg azt, hogy nem biztos hogy a felvèteli vagyis július 12-ig megtörténik az új szóbeli
2016. jún. 21. 21:58
 19/23 anonim ***** válasza:

Az iskola javára egészen biztos nem dönthetnek, mert az iskola törvényt sértett, ez tény.

A vizsgát megismételtethetnék, ha beleférnél az időbe, de ez 24-éig kizárt. Én már csak azért is fellebbeznék, hogy megtudjam, hogyan orvosolnák ezt a problémát. Mert az úgy abnormális, hogy sehogy.

2016. jún. 21. 23:12
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!!

Nem fellebbeztem végül, mert a húgom is abba a suliba jár, és pont ez a tanár lesz az ő magyartanárra is. Nem akarom, hogy vele is kicsesszen ez a nő... nem hiszem, hogy felvételiig megismételnék a vizsgát, így inkább nem megyek bele a dologba.

Minden jó lett, ez is 72% így is, csak elég lesz :)

2016. jún. 22. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!