Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségi. Lehetséges? Nagyon...

Érettségi. Lehetséges? Nagyon idegesítő helyzet

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pénteken érettségiztem magyarból. Az írásbelim 81 pontos lett. Tudni kell, hogy èn màr egyszer érettségiztem, most pedig újra írtam, hogy több pontom legyen. Egy teljesen ismeretlen suliba mentem itt, ahol lakom. A tanár odaadta a szóbeli listát, hogy miből lesz majd a vizsga. Azon ez volt: 9.tétel/ Móricz Zsigmond

Pont ezt húztam pénteken is. Nyelvtant elmondtam, a jelek szerint max pontos lett.. A magyar viszont nagyon meglepett , hiszen a tanárnő a Rokonokat kèrte.. Az író életét tudtam, de a műről nagyon keveset.. Mikor megkaptam az eredmènyt láttam, hogy 1 pontot adott a szóbelire magyarból... Ez hogy lehet? Tudok tenni esetleg valamit, hogy több pontot kapjak rà? Kissé igazságtalannak érzem a dolgot..

2016. jún. 19. 20:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
75%
Korábban kellett volna érdeklődni, mi kell ahhoz a tételhez, vagy akkor kellett volna jelezni, hogy ez nem volt a tételhez megadva.
2016. jún. 19. 20:27
 2/23 anonim ***** válasza:
75%

Te miről beszélsz? A pontokat nem irodalomra és nyelvtanra adják! Hanem tartalomra (irodalom és nyelvtan) valamint előadásmódra (irodalom és nyelvtan). A leírásodból arra következtetek, hogy 26 pontot kaptál. Hogy milyen megosztásban, azt nem tudhatod.

Viszont el kellett, hogy mondják, hogy szombattól számítva 5 napod van, hogy fellebbezz, vagyis szerda munkaidő végéig. Az iskola igazgatójának (ha ott jelentkeztél) vagy a kormányhivatalnak benyújtva, az utóbbinak címezve. A pontok miatt nem lehet, viszont a nem megfelelő tétel miatt igen, bár nem tudom, hogy orvosolnák. Vedd elő a papírt, amin a tételeket megkaptad. Azon biztos, hogy nem csak annyi volt, hogy Móricz Zsigmond, mert ez így nem egy tétel. De ha mégis, akkor ezen az alapon fellebbezhetsz, magyarból ugyanis nemcsak a témaköröket adják meg, hanem magukat a tételcímeket is, pl Társadalmi viszonyok ábrázolása Móricz Zsigmond rokonok című regényében. Ezt Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet tartalmazza, erre hivatkozz.

Majd írd meg, mi lett.

2016. jún. 19. 20:56
 3/23 anonim ***** válasza:
10%
Én úgy tudom, hogy magyarból középszinten csak témaköröket adhatnak, így nem hiszem hogy orvosolnák... Emelt szinten kapnak tételsort:)
2016. jún. 19. 21:29
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Történelemből van témakör, magyarból tétel. Lebbezz fel, ha megvan a lista, lesz mire hivatkoznod. Nem kérdezhet olyat, ami nem volt odaírva. Persze tudnod kell, hogy az ő műve, mikor adta ki meg ilyen alap dolgokat, mivel az az életrajza, de ha nem mondták, hogy bővebben kéne, akkor az elég kellett volna, hogy legyen.
2016. jún. 19. 21:40
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
A szóbeli pontszám miatt nem fellebbezhetsz, csak azért, ha valami rendellenesség (fél óránál kevesebb felkészülési idő, 1 órán keresztül feleltettek, stb) történt. Nekünk ezt mondta hétfőn és kedden az érettségi elnök.
2016. jún. 19. 22:38
 6/23 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Köszönöm szépen a válaszokat, tök jókat írtatok!

Ma felhívtam a sulit és kiderült, hogy a magyarra 12 pontot, a nyelvtanra pedig 14 pontot kaptam..

Vicc ez az egész, mert nyelvtanból az ott ülő magyar szakos vizsgaelnök is megdicsért, hogy milyen tökéletes feleletet mondtam.. így nem értem, hogy kaphattam meg csak a pontok felét!

2016. jún. 20. 09:52
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
Még mindig nem érted meg, gyerek, hogy NEM az irodalomra meg a nyelvtanra kaptad a 14 ill. 12 pontot, hanem a tartalomra és előadásmódra? Minek írod, hogy tök jókat írtunk, ha nem jut el a tudatodig. Engem inkább az érdekel, de úgy látom, téged nem, hogy mi volt előre megadva írásban tételcímként. Mert ha nem az, amit kihúztál, hanem csak annyi, hogy Móricz, akkor igenis fellebbezhetsz. De úgy látom, nem is akarsz.
2016. jún. 20. 19:27
 8/23 A kérdező kommentje:

:D akkor is arra adott pontot, amit elmondtam! Folyékonyan beszéltem és bele sem kérdezett a dologba, szóval az előadásmód és a tartalom nem lehetett gond..

ez van a papíron: 9.tétel: Móricz Zsigmond

ennyi. semmi más

Holnap bemegyek a suliba és megkérdem mit lehet tenni

2016. jún. 20. 19:48
 9/23 anonim ***** válasza:
49%
Fellebbezni. De ne húzd az időt, mert kifutsz belőle. Mondom, hogy erre szerdáig van lehetőséged. Ha bemész érdeklődgetni, le fognak beszélni, mert nekik nem érdekük a botrány. A vizsgán is csak ennyi volt a tételcím, hogy Móricz Zsigmond? Mert ez nem éppen egy szabályos tétel.
2016. jún. 20. 20:09
 10/23 A kérdező kommentje:

Nem, ott az volt hogy a Rokonok társadalmi viszonyai Móricz Zsigmond művében.. Ezért sem értettem. De igazad van, de holnap reggel mindenkèpp bemegyek lebeszélni nem tudnak!

Azt mondta a tanárnő tökéletes felelet erre ennyi pont.. Nem hagyom annyiban

2016. jún. 20. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!