Hogyan lehetnék bírósági tolmács? És aki az, tapasztalatot írna? Bővebben LENT
Már van egy diplomám, közgazdasász, egy multinál dolgozom, de mindig is tolmács akartam lenni. Szeretnék továbbtanulni. Angol felsőfok ( napi szinten használom) orosz középfok ( három éve nyelvvizsgáztam, azóta csak elvétve használom, szóval ez passzív nyelvtudás), illetve konyhanyelvi német a tudásom.
Melyik egyetemet ajánlanátok? NYugat-Dunántúlon lakom.Sajnos Szombathelyen már 3 éve nem indítottak ilyen képzést, és nem lehet tudni, idén szeptemberben indul-e. Úgyhogy gondolom marad Bp, vagy Veszprém.
És kifejezetten a bírósági vonalra hogyan lehet készülni? Legjobban külföldön, Ausztriában szeretnék majd ezzel érvényesülni. Úgy gondolom, az eszem, a szorgalmam,m eg az elhivatottságom megvan hozzá.
Még tolmácsok, bírósági tolmácsok véleményét, tapasztalatát is szívesen fogadom, mire figyeljek, milyen a munka, stb.
Köszönöm az infot :)
Az a helyzet, hogy két éve, mikor összegyűlt egy maroknyi ember, tartottak Szhelyen felvételit, és engem fel is vettek, több embert azonban nem, így mégsem indult. Biztosan tudom ( épp a napokban hívtam a sulit), hogy ha idén mégis indulna, szeptemberben, akkor, ha még aktuális a jelentkezésem, felvesznek, felvételi nélkül ( ugye anno kifizettem az akkor 9 ezres díjat, amit nem kaptunk vissza).
Miskolc esélytelen, az nagyon messze van, pláne így, hogy dolgozom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!