Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetnék bírósági...

Hogyan lehetnék bírósági tolmács? És aki az, tapasztalatot írna? Bővebben LENT

Figyelt kérdés

Már van egy diplomám, közgazdasász, egy multinál dolgozom, de mindig is tolmács akartam lenni. Szeretnék továbbtanulni. Angol felsőfok ( napi szinten használom) orosz középfok ( három éve nyelvvizsgáztam, azóta csak elvétve használom, szóval ez passzív nyelvtudás), illetve konyhanyelvi német a tudásom.

Melyik egyetemet ajánlanátok? NYugat-Dunántúlon lakom.Sajnos Szombathelyen már 3 éve nem indítottak ilyen képzést, és nem lehet tudni, idén szeptemberben indul-e. Úgyhogy gondolom marad Bp, vagy Veszprém.

És kifejezetten a bírósági vonalra hogyan lehet készülni? Legjobban külföldön, Ausztriában szeretnék majd ezzel érvényesülni. Úgy gondolom, az eszem, a szorgalmam,m eg az elhivatottságom megvan hozzá.

Még tolmácsok, bírósági tolmácsok véleményét, tapasztalatát is szívesen fogadom, mire figyeljek, milyen a munka, stb.

2016. febr. 2. 19:13
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Szhelyről még annyit, hogy van olyan, hogy orosz szaknyelvi referens, és ott is van tolmácsolás tantárgy..úgyhogy tuti oda is jelentkezek, egyiket csak elindítják! :)
2016. febr. 3. 17:45
 22/27 anonim ***** válasza:
70%
Ha fizetős a jelentkezés, akkor mindenképpen telefonálj először, és kérdezz rá, hogy az elmúlt tíz évben hányszor tudták indítani hány fővel, mert ha nem esélyes, akkor még a 10 ezres jelentkezési díjat se éri meg. Nem akarlak elszomorítani, de tényleg végigkérdeztem két éve az ország összes képzőjét, és ahol nem csak papíron van a szak az a BME, de az se mindig és az SZTE. Számomra érthetetlen, hogy a holland és kínai tolmácsolás mivel fontosabb, mint az orosz, szerb vagy román például. Elképeszt az ELTE. A miskolciak azt írták, nyugodjak meg, minden évben legalább 5 ember van angol-orosz párban. Amikor jelentkezés előtt felhívtam a titkárságot, akkor meg azt mondták évek óta nem jelentkezik senki, ezért azt is a bezárás fenyegeti. Szóval...ennyit ezekről.
2016. febr. 3. 17:51
 23/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az infot :)

Az a helyzet, hogy két éve, mikor összegyűlt egy maroknyi ember, tartottak Szhelyen felvételit, és engem fel is vettek, több embert azonban nem, így mégsem indult. Biztosan tudom ( épp a napokban hívtam a sulit), hogy ha idén mégis indulna, szeptemberben, akkor, ha még aktuális a jelentkezésem, felvesznek, felvételi nélkül ( ugye anno kifizettem az akkor 9 ezres díjat, amit nem kaptunk vissza).

Miskolc esélytelen, az nagyon messze van, pláne így, hogy dolgozom is.

2016. febr. 3. 18:02
 24/27 A kérdező kommentje:
Utoljára négy v öt éve indult egyébként a képzés itt,szóval most már a legfőbb ideje, h megint induljon.
2016. febr. 3. 18:03
 25/27 A kérdező kommentje:
Épp azóta nem indítják zsinórban, h menni akarok, a fene egye meg. :)
2016. febr. 3. 18:04
 26/27 anonim ***** válasza:
Na hát akkor már csak kicsit kell izgulni! Egy rövidet. :)
2016. febr. 3. 18:13
 27/27 anonim ***** válasza:

Azóta indult

a képzés ?

2018. júl. 13. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!