Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetnék bírósági...

Hogyan lehetnék bírósági tolmács? És aki az, tapasztalatot írna? Bővebben LENT

Figyelt kérdés

Már van egy diplomám, közgazdasász, egy multinál dolgozom, de mindig is tolmács akartam lenni. Szeretnék továbbtanulni. Angol felsőfok ( napi szinten használom) orosz középfok ( három éve nyelvvizsgáztam, azóta csak elvétve használom, szóval ez passzív nyelvtudás), illetve konyhanyelvi német a tudásom.

Melyik egyetemet ajánlanátok? NYugat-Dunántúlon lakom.Sajnos Szombathelyen már 3 éve nem indítottak ilyen képzést, és nem lehet tudni, idén szeptemberben indul-e. Úgyhogy gondolom marad Bp, vagy Veszprém.

És kifejezetten a bírósági vonalra hogyan lehet készülni? Legjobban külföldön, Ausztriában szeretnék majd ezzel érvényesülni. Úgy gondolom, az eszem, a szorgalmam,m eg az elhivatottságom megvan hozzá.

Még tolmácsok, bírósági tolmácsok véleményét, tapasztalatát is szívesen fogadom, mire figyeljek, milyen a munka, stb.

2016. febr. 2. 19:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%
A drága Bognár Joe tanár úr erre azt mondta annak idején, hogy szép vastag szelet kenyér jut annak, aki ezt jól csinálja. :)
2016. febr. 3. 07:08
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem keresem halálra magam vele, de legalább van állandó munkám.

Hatósági és bírósági tolmács képzés van az eltén, ha jól emlékszem 10 jelentkező kell hozzá.

[link]

2016. febr. 3. 16:04
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

De van itt valami:

A továbbképzésben való részvétel feltétele:

.

.

.

.Bármely hazai vagy külföldi tolmácsképző intézményben szerzett előképzettség, például fordító és tolmács mesterfokozat vagy országos szakfordítói vizsgán szerzett bizonyítvány.

Ez az utolsó azt jelenti, gondolom, hogy előbb kell tolmácsvégzettséget szereznem, és csak utána jelentkezhetek ide.

2016. febr. 3. 17:26
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, bocsánat, persze. Sima mesterszak is van, csak nyelvpárban. A szakirányú továbbképzésekben ne nagyon reménykedj, mikor én jelentkeztem végigkérdeztem az összeset, azt mondták sosem jön össze a megfelelő számú jelentkező, pláne amióta van Ma ingyenesen.
2016. febr. 3. 17:30
 15/27 A kérdező kommentje:
Ezzel csak egy bajom van: nincs angol-orosz nyelvpár. Márpedig nekem csak ez lenne jó ( németül elmakogok valamennyit, de nyelvvizsgám nincs).Szóval marad Szombathely, meg a remény, hogy idén végre elindítják. :)
2016. febr. 3. 17:33
 16/27 anonim ***** válasza:
Veszprémben van angol-német, talán még levelezőn is, bár el nem tudom képzelni hogy lehet levelezőn tolmácsokat képezni.
2016. febr. 3. 17:34
 17/27 anonim ***** válasza:
Szegeden és Debrecenben van. Az oroszt hozd fel, mert a középfok semmi ehhez.
2016. febr. 3. 17:34
 18/27 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom, h a középfok kevés. Mindegy, nekem csak a szhelyi jó, munka meg költségek miatt is, és itt úgyis csak egy nyelvből eszek tolmács. Már három éve folyamatosan jelentkezem, több társammal együtt, most már talán csak elindítják. Nappalin már nem akarok tanulni, mert úgy gondolom, luxus lenne ennyi idősen két évre kiesni a munkából.
2016. febr. 3. 17:39
 19/27 A kérdező kommentje:
Bár a kínai-anol tolmács az nem lehet semmi az eltén, aki azt elvégzi, annak biztosan extra zsíros szelet kenyér jut. :) Már ha elindítják, jelentkeznek elegen.
2016. febr. 3. 17:41
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Amikor jelentkeztem, azt én is néztem, a szombathelyit, csak nem volt évek óta jelentkező. A Pannon egyetemről is tavaly húzták ki a szakot, jelentkező hiányában és Miskolcon is kérdéses maradhat-e, legalábbis nekem azt mondták. Akkor sok szerencsét!
2016. febr. 3. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!