Hogyan lehetek bírósági és hatósági tolmács?
Leteszed a legmagasabb szintű vizsgát és jelentkezel a neked tetsző hatósághoz.
Van ismerősöm,akinek SEMMI vizsgája nem volt mégis felvették tolmácsnak,mert anyanyelve volt az adott nyelv és ritka. (Perzsa azaz farszi nyelv.)
hát nem tudom, először nem kéne valami bírósági, hatósági végzettséget letenned és utána csak a tolmács?
csak azért, mert én egészségügyi szakfordítónak készülök, és ahhoz kell 1 egészségügyi végzettség is a nyelvtudás mellé
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Második: Jó kérdés, sajnos erről sincs információm, de utánajárok. Alapjáraton érdekel a téma, jogi egyetemre is gondoltam, de az érettségimen áll vagy bukik, ami ugye nem biztos, hogy olyan fényes lesz, ezért gondoltam vegyítem a két kedvencemet, és ezt találtam a legjobb megoldásnak. Nem tudom mi lenne az okosabb döntés, elmenni bölcsészetre, aztán valamit kezdeni azzal a diplomával, vagy beküzdeni magam a jogira? :/
2.-nak.
Nem kell szakirányú végzettség!
Elég egy igazolás/bizonyítvány,hogy magas azaz tolmács szinten beszéled a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!