Idegen nyelvre épülő szakok, mik a lehetőségek?
Figyelt kérdés
Imádom az angol nyelvet és tudom, hogy megélhetési szinten is szeretnék foglalkozni vele. Most fogok felsőfokú nyelvvizsgát tenni belőle, és emelt szintű érettségire is gyúrok. Célom, hogy Tolmács mesterképzésig vigyem a dolgot.
Továbbtanuláshoz önnmagában viszont ez kevés. Rendelkezem történelem emelt szintű érettségivel és szeretem is a történelmet, ezért arra gondoltam angol-történelem osztatlan tanárira szeretnék jelentkezni a Debreceni Egyetemen. A tanítás ugyan nem kifejezetten foglalkoztat, ennek ellenére egy jó alapnak látom a Tolmácshoz.
Milyen más lehetőségeim vannak, ha a végén Tolmács szeretnék lenni? (Más idegennyelvek tanulása is tervben van.)
2016. febr. 2. 16:38
1/2 anonim válasza:
A tanárképzés öt-hat év, a tolmács mesterképzés még két év. Hány évig járnál még egyetemre? Egyébként a tolmács-fordító mesterképzés két idegennyelven folyik. Ha meg nem érdekel a tanítás, ne végezd el.
2/2 anonim válasza:
Én a helyedben elvégeznék egy gazdasági vagy jogi szakot, és szakfordító lennék. Ezzel jól bebiztosítanád magad, ha netán a tolmácsolás nem jön össze - lenne egy használható diplomád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!