Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az alábbi szakok közül melyike...

Az alábbi szakok közül melyiket válasszam? Mechatronikai mérnök? Villamosmérnök? Mérnök informatikus?

Figyelt kérdés

Annyit kell tudni rólam hogy jártas vagyok az elektronikában,mechanikában,és valamelyest a számítástechnikában is.

Tanulmányaim, munkám,és hobbijaim során számos tapasztalatra tettem szert, és ezeket a tapasztalatokat szeretném bővíteni.

Igazából bármelyik szak életszerű lenne, de elhelyezkedési esélyeket, és nehézséget nézve melyik lenne jó választás?

Levelező vagy távoktatás lenne.

Köszi! :)

2015. nov. 15. 20:26
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom megmondani, hogy melyiket válaszd, de talán tudok pár infót mondani, ami alapján eldöntheted..

Mérnök informatikus:

- talán az egyik legszerteágazóbb szak, megszámlálhatatlan sok irányba specializálódhatsz, az innen kikerülők közül nincs két egyforma tudású szakember, bár többségük inkább szoftverfejlesztésre, üzemeltetésre, matematikára, adattudományra, vagy valamilyen nagyon spéci kutatási területre specializálódik, de lehet akár belőled etikus hacker, mesterséges intelligencia kutató, ipari robotokat programozó, katonai szabványnak megfelelő szoftvereket előállító fejlesztő

- jól fizet (főleg külföldön), könnyű vele elhelyezkedni

Villamosmérnök

- ez is hasonlóan szerteágazó, de tevékenysége jobban kapcsolódik a hardverekhez, de ugyanúgy fejleszthet programokat is, csak nyilván rendszer közelibb ismeretekkel rendelkezik és kevésbé absztrakt dolgokat tanul

- kicsivel másabb matekot tanul mint egy mérnök informatikus, bár jelenleg "elméletibb" a képzése mint egy infósé, de ez azzal az előnnyel jár, hogy könnyebben is át tudja magát képezni informatikussá (míg visszafele ez már nem annyira könnyű)

- ír programokat, de általában nem olyan céllal mint egy informatikus (pl. csak kevés informatikus fog mikroprocesszorokat programozni, míg egy villamosmérnöknél ez elvárt tudás)

- több köze van a fizikához, irányítástechnikához, ami hasznos ha pl. robotos irányba szakosodsz

Mechatronikai mérnök

- a Gépészmérnök, Villamosmérnök és Mérnök informatikus "közötti" területet tölti ki/kapcsolja össze

- egyik területről sem tud annyit, minta konkrét szakon végzettek, de azért itt is megvannak a legalapabb dolgok..

- ha specializálódik, talán ő a legszerencsésebb, mivel mindhárom szakterületre kap egy jó rálátást (igaz, nem tanul annyi matekot mint egy infós vagy villanymérnök vagy gépészmérnök, de amit tanul az szinte bármelyikhez jó kiindulásnak)

- haszons ha valószínűsíted, hogy gépészeti/elektronikai irányba szeretnél szakosodni, néhány plusz tárgy bevállalásával bármelyik fenti szakra át tudsz kerülni, ha mégsem tetszene..

2015. nov. 15. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

A tapasztalataid alapján, és az elhelyezkedést tekintőleg mindenképp a villamosmérnök éri meg a legjobban.

Ne a BME-t válaszd ha nem akarsz szívni, bár onnan a legnagyobb a kiugrási lehetőséged.

2015. nov. 15. 20:51
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes választ!

Ha nem a BME-t ajánlod akkor tudnál valamit ajánlani?

A legjobb lenne egy középút, ahol nem szívás az egész, de azért elfogadott iskola.

2015. nov. 15. 21:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha jól értem akkor ha elvégzek egy mechatronikai mérnöki msc-t akkor később tudok majd mérnök infora, vagy villamosmérnökire szakosodni?
2015. nov. 16. 12:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Villamosmérnöknél a BME-t leszámítva a Kandó a legjobb választás, de szerintem ne futamodj meg a BME-től csak azért mert mások azt mondják. Ha nagyon nem megy mégse akkor sem vagy elkésve a váltással, károdra meg biztosan nem válik az ott lehúzott 1-2 félév.
2015. nov. 16. 14:03
 6/8 anonim ***** válasza:

A kérdező ahogy leírta már nem 18 éves. (Szerintem)

Levelezőt akar, ergo biztos van munkája mellette.

BME és rendes munka, nem fér meg egymás mellett.

S az a fél-1 év is sok, ha neki legjobban a papír kell.

2015. nov. 16. 16:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Hopp, az elkerülte a figyelmem.
2015. nov. 16. 19:18
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, már nem vagyok 18 éves és munka mellett szeretném csinálni, és ha lehet később gyakornokként dolgozni hogy minél jobban elsajátítsam az ismereteket.

Igazából nem csak a papír kell, hanem a tudás is, szeretnék minél jobb lenni a választott szakon :)

ha az eszemre hallgatok akkor mechatronika, ha a szivemre és amit szeretnék akkor mérnök infó /program fejlesztés/ :)

2015. nov. 16. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!