Mennyire nehéz a mérnökinformatikai kar? ( BME, Óbudai, Pannon)
Utolsó éves gimnazista vagyok és szeretnél több információt megtudni erről a karról. Faktjaim : Matek ( 5-ös vagyok belőle ) , Fizika ( 4-5 , de inkább 4-es felé hajlik). Főbb kérdéseim: Matek, Fizika mennyire nehéz? Milyen könyveket tudnátok ajánlani egyetemes matekra?
Programozást, hogy oktatják? Vannak-e beugrók? PE-n milyen szintű az oktatás?
Kérlek válaszotokat jobban fejtsétek ki , ezzel tudtok segíteni!
Előre is Köszönöm a válaszotokat!
Először is: nincs olyan, hogy mérnökinformatikai kar. Mérnökinformatikus szak van. A kar megnevezése iskolánként eltérő. BME-n VIK (Villamosmérnöki és Informatikai kar).
Az már jó dolog, ha faktolsz matekból és fizikából. Így nem is lesz olyan nagy gondod a matekos/fizikás tárgyakkal. Nálam azért hiányzott, hogy nem faktoltam fizikából, nem is érettségiztem belőle és utolsó évben egy órám se volt belőle.
Matek: gráfelmélet, deriválás, integrálás, vektor, mátrix, függvényanalízis, sorok sorozatok... könyvet nem tudok ajánlani, én a jegyzeteimből tanultam
Fizika: elektronika, elektrosztatika, optika, mechanika...
Beugrók szoktak lenne, bár programozásnál úgy rémlik csak kisZH-k voltak.
A programozás oktatását az elejéről kezdik, azért nem árt, ha van benne gyakorlatod, mert nulla gyakorlattal jó pár órát is eltölthetsz egy amúgy egyszerű feladattal. Bár lehet én voltam csak ennyire béna hozzá...
(BME-s mérnökinfo-ról beszéltem)
Tök mindegy milyen nyelvvizsga papírod van. Az a fontos, hogy tudsz-e angolul, mert kb minden tananyag angolul van.
Miskolci mérnökinfóról tudok beszélni ha érdekel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!