Magántanuló szeretnék lenni. Nem bírom már. Teendők?
Figyelt kérdés
Borzasztóan rosszul vagyok a dolgozatoktól. Lord vagyok hányni stb attól hogy ráparázok. Volt amikor 1 hónapot is hiányoztam emiatt. Tanulni nem tudok mert már annyira felbasznak a tanárok hogy semmi kedvem nincs tanulni. Itthon viszont szerintem egyedül sokkal jobban menne.
2015. okt. 5. 23:28
1/8 anonim válasza:
Nem annyira érthető a problémád. Akkor is van számonkérés, ha magántanuló vagy, csak ritkábban. Most akkor a tanároktól vagy kiborulva vagy a dolgozatoktól? Ha a tanárokkal van probléma, az csak neked probléma, vagy kollektíven mások is így gondolják? Ha a dolgozatokra ennyire ráparázol, irány a pszichológus, mivel ez abnormális.
2015. okt. 6. 06:54
2/8 anonim válasza:
Félévenkénti vizsga az összes tantárgyból összehasonlíthatatlanul rosszabb lenne! Szinte senkinek nincs kedve tanulni, attól még elviselik az iskolát. Ki adott neked egy hónapra igazolást, azért mert féltél a dolgozatoktól? Mért nem mentél már rég pszichológushoz?
2015. okt. 6. 18:33
3/8 A kérdező kommentje:
A tanárokkal is gondom van(meg kb az egész osztálynak) de főként a dolgozatokkal. Pszichológusra nincs pénzem és szülőknek nem merem ezt elmondani mivel úgyis az lenne hogy ez csak kamu és menjek szépen iskolába..
2015. okt. 6. 21:48
4/8 anonim válasza:
Pedig a szülők nélkül nem megy. Az iskolapszichológus vagy nevelési tanácsadó ingyen van. Semmit nem oldana meg, ha otthon ülnél egyedül. A tanárokat meg el kell viselni, annyira azért nem játszanak fontos szerepet az ember életében a maguk heti 2-4 órájával.
2015. okt. 6. 21:52
5/8 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetbe vagyok.De szerencsére van rá megoldás,hogy magántanulo lehes.Elöször is megmutathatnád ezt a szüleidnek,hogy megertsék a helyzetedet (mert véleményem szerint ez a probléma) [link]
ahogy láthatad itt azt irja,hogy A szülő választása alapján lehetsz Magántanuló.Ha sikerült megyözni a szüleidet akkor ki kell tölteni ezt a nyilatkozatot es beadni az iskola igazgatonak,es a további teendökröl tájékoztatnak: [link]
Remélem segiteni tudtam ezzel a kis tájékoztatoval,tudom milzen rossz erzes mikor ugy kell leülj 6-7 órát hogy parázol,sreeszelsz.Amúgy erdekelne hogy hányadik osztályos vagy, mert nekem most 9-ediktől vannak ilyen jellegű problémáim.
2015. okt. 7. 19:28
6/8 anonim válasza:
Előttem lévő: Ha elolvastad volna alaposan a saját első linkedet, akkor láthatnád, hogy a pszichológus sem javasolja a magántanulóságot, hanem viselkedésterápiát, ami azzal jár, hogy az iskolába igenis be kell menni, nem elmenekülni. A második linkedben szereplő törvény már nem létezik, a magántanulósághoz az önkormányzat gyámügyi hivatalának és még valami gyerekvédelmi hatóságnak a hozzájárulása kell, és csak akkor adják meg, ha ez a fejlődésedre nem jár hátránnyal.
2015. okt. 7. 21:07
7/8 A kérdező kommentje:
10.-es vagyok, 9.-ben jó társaság miatt nem volt annyira problémám de most már egyre jobban kezd kijönni és borzasztó..
2015. okt. 7. 21:26
8/8 anonim válasza:
Tudom,hogy nem ajánlják de szerintem itt kisseb gyerekekröl van szó.Nem egy 10.diákról.Szerintem amiért magántanuló valaki azért nem szokik hozza a könnyű élethez föleg nem egy tizedikes diák .Mivel én is ebben a helyzetben vagyok magamból kiindulva szerintem ez egy jo megoldás.
Persze én nem akarok senkit se befolyásolni mindenki maga dönt.De ezt csak az érezheti aki benne volt/van ebben a helyzetben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!