Az iskola hogy készíti fel a vizsgáira azt, aki orvosi igazolással lett magántanuló?
Szakorvosi igazolással magántanulóvá váltam. A jogszabályokban olvastam, hogy az iskolának kötelessége felkészíteni a vizsgáira azt, aki orvosi javaslatra került magántanulói státuszba.
De azt sehonnan nem tudtam meg, hogy az iskolának külön tanárt kell-e biztosítania, vagy majd a szaktanáraim fognak velem foglalkozni.
Azt szeretném megkérdezni a hasonló helyzetben lévőktől, hogy titeket hogy készítenek fel? A szaktanáraitok foglalkoznak veletek? Heti hány órában?
Az iskolában azt mondták, hogy a felkészítés annyit jelent, hogy beülhetek az órákra. De én ezt nem hiszem el neki, hiszen az orvosom is megmondta, hogy az iskolának kötelessége engem X órában tanítani.
Hali!
Én magántanuló voltam tavaly, végeztem is a sulival. Elég kínszenvedés volt. Megkérdezhetem, akár privátban, hogy miért is lettél magántanuló? Mert ha jól tudom, csak orvosi igazolással lehet valaki az. Nálam (is) legalábbis így volt. Azért érdekel, mert nem tudom, hogy súlyosabb betegséggel, hogy van ez az egész...
De, az iskola NEM köteles neked felkészítőtanárt se adni, se biztosítani, se a vizsgára felkészíteni. Hanem, igényelhetsz a sulitól külön órákat és egyeztethettek hogy kinek (neked - tanároknak) mikor jó, és akkor beülsz. + a magántanulói jogszabály szerint azt is megteheted, mint én, hogy bemész szinte minden órára, mintha nem is lennél magántanuló, mert ezt a törvény megengedi.
Nem vagy köteles amúgy vizsgázni félévente, abban az esetben, ha van "elég jegyed", magyarán beülhetsz dogákat írni, mikor a többiek is írnak, de ehhez 1 félévben minimum 3 jegyednek kell lenni, minden tárgyból, bár azt mondom, az a 3 jegy kevés, főleg matekból, mert ott ugye sokszor van doga... és nyilván a TZ-k többet érnek minden tárgyból, mint a kisebb dogák, bár többre mész ha a kicsiket is megírod, mert akkor azok kicsit majd felvisznek a jegyeden ha sz* rabb(ak) lett(ek) a TZ(k).
Egyébként nem irigyellek, kurv @ sz* r magántanulónak lenni és nehéz, és ami ennél is rosszabb, az az, hogy idegőrlő.
De sok sikert, nekem sikerült, hogy hogyan azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!