Miért nézik le sokan azokat, akik nem felsőoktatásban tanulnak tovább?
Figyelt kérdés
Nagyon rosszul esik, hogy amint meghallják, hogy okj-ra járok, egyből azt gondolják, hogy azért, mert többre nem lennék képes, rosszul szerepeltem az érettségin, buta vagyok, stb. Érettségim 5-ös lett és van egy üzleti angol nyelvvizsgám is. Anyámék is szégyellik, hogy nem egyetemen tanulok. Nyíltan nem mondják ki, de látszik rajtuk. Állandóan a szememre vetik, hogy miért nem szerzek inkább diplomát. Mindegy, hogy melyik intézményből, csak legyen. Apám munkatársának a fia is nemrég végezte el Győrben a mérnökinfót, nem igaz, hogy én miért nem tudtam. Többször is sírtam már emiatt. Jelenleg ápolónak tanulok és imádom. A suliban is jól teljesítek. Gyakorlatokra is szívesen megyek, meg dolgozni is (egyenlőre csak segédápoló). Mégis mindig le akarnak beszélni róla a szüleim. Azt sem tudják hova járok és miket tanulok. Nem is érdekli őket. Ugyanígy le van nézve a szakácsnak tanuló barátom is. Pedig ő sem hülye, csupán mindig is ez érdekelte.2015. jún. 26. 22:10
13/15 anonim válasza:
Melyik suliban végzed a képzést?
14/15 anonim válasza:
Vagy azóta már megvagy a képzéssel?
15/15 anonim válasza:
Nem tudom. De én pont tojok rá. Én is mehettem volna egyetemre, de amit hallok a felsőoktatásról, köszönöm, de inkább kihagyom egyelőre. Így is boldog vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!