Matek érettségi 70- 90%?
Ti matek zsenik akik 70-90% írjátok meg a matekot, akár közép akár emelt. Mi a trükkötök? Folyamatos gyakorlás? Az össze eddig érettségi megírás? Külön tanárhoz jártok?
Tapasztalatokat szeretnék olvasni
tavaly nem tanultam semmit és 53%ot írtam (max pontos első résszel de ez akkor nem volt unikum)
Idén tanultam, megcsináltam az előző éviket, első részből minimum 17 max 22 pontom lesz. Második részből tudtam a sorozatokat, meg a térfogatot, az egyenes egyenletét és hogy hány évesek a testvérek geometria közepet.
Ezért mondtam, hogy max 70% amit el tudok képzelni.
Mondjuk az nekem jó, de egyáltalán nem volt kiegyensúlyozott idén sem.
75 körülire saccolom. Nem vagyok zseni, csak nekem mázlim volt idén, mert csak a statisztika, a számsorozatok, a kombinatorika meg a kamatos kamat megy.
Ha teletették volna geometriával megbuknék, azt valahogy nem látom át (nem is csináltam meg, ami az volt, függvényt sem).
Szóval az univerzum jót akar nekem, ma a töriben is két vágyam volt: Ne legyen Rákóczi-szabadságharc és legyen Kádár-rendszeres esszé. Lám, mindkettő teljesült, nyeeee, megyek egyetemre!!
A matekhoz kell érzék is, hogy átlásd a dolgokat. Csak meg kell érteni ,gyakorlod kicsit,szinten tartod és akkor ennyi.
Én is 80-90%-os matekokat írtam,erre számítottam most is,de sajna idén pont úgy jött ki a lépés,hogy benne volt 1-2 olyan,ami nem igazán vagy nem mindig megy. Szóval most nagyon örülnék ha elérném a 70%-ot:(
Nekem 3 éve 96%-os lett a matek.
Nagy trükk nem volt, faktos voltam, így heti 6 órám volt, a házit (általában) megcsináltam. Meg jó volt a tanár.
Aki a középszintű matekkal szenved, az ne nagyon akarjon mérnöki szakra menni, mert az ottani matek ezerszer nehezebb, de még a gazdasági szakokon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!