Mennyire mérvadó egy középszintű matek érettségi eredménye a jövőre nézve?
nekem is szar lett, 90re számoltam. kb 70 lesz. duplázás kiesett.
hogy felvesznek -e azt te tudod, nézd meg a korábbi évek pontjait meg lehet saccolni idén mennyi lesz.
ha jók a jegyeid, meg a többi érettségi, pluspontok, másik választott tárgy. akkor még van remény. de szerintem duplázásba te se gondolkodj ezután
Műszaki karon mérvadó. Semmi ez az érettségi ahhoz képest, amik ott vannak zh-n. Diszkrét matek, analízis, linalg, digszám. Ilyen feladatok ott a beugróban vannak. Ha pedig programozni sem tudsz, akkor nyugodtan rászámolhatsz minimum +1 évet. Nem az a célom, hogy még jobban letörjelek, hanem az, hogy gondold meg mit csinálsz. Nehogy az államis féléveid száma, fiatlaságod, pénzed bánja. Mint annyi diáknak, aki ilyen szakra ment. Ha az emelt matekból írtál minimum 75 %-os próba érettségiket, akkor van remény.
Na meg persze az sem mindegy, hol jelölted be a gazdinfót. BCE-n, BGF-en szinte gazdasági szak. Viszont pl. a PE-n, SZTE-n igencsak fel kell kötni a gatyát. Ugyanúgy programoznak, mint a mérnök- és proginfósok, még a zh-k is ugyanakkor, ugyanabból vannak. Főleg a Pannon ritka szivatós egy suli. Remélem nem oda jelentkeztél.
Egyetemen sem fognak megtanítani programozni. Nekünk ez volt az oktatás: előadást meghallgattuk, gyakon pedig oldd meg a feladatokat, ahogy tudod. Házinak meg még nehezebbet adtak fel. Sokan már amiatt megbuktak. És akkor a zh-król még nem is beszéltem.
A SZE az mondjuk még annyira nem durva, mint pl. a PE, legalábbis hallomás alapján. De arra is igaz, hogy ha analból/prog1-ből/progalapból buksz, akkor +1 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!