Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire mérvadó egy középszin...

Mennyire mérvadó egy középszintű matek érettségi eredménye a jövőre nézve?

Figyelt kérdés
Ma írtam meg a középszintű matek érettségit és hát eléggé lelombozott. Világ életemben ötös voltam matekból, egy ideig emelt szintre készültem, a próbaérettségieim rendre 75-85-95 százalékra sikerültek, gyakoroltam is viszonylag sokat, de valamiért nagyon rosszra sikerült ma, olyan 60-65%-ra számítok, ami az előzetes várakozásaimhoz képest nagyon gyér. Ilyen teljesítménnyel szerintetek mire fogok menni egyetemen, gazdaságinformatika szakon? Lehúzhatom magam a WC-n, vagy azért nincs veszve a dolog?
2015. máj. 5. 16:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem az eredményed számít, hanem a tudásod. Ha megy a matek, jó vagy belőle, akkor egy kis szorgalommal tudod majd tartani a lépést az egyetemen is (persze ha felvesznek). De ha nem sikerül, az se baj, fiatal vagy még, ráérsz, simán lehet javítani az érettségin.
2015. máj. 5. 16:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

nekem is szar lett, 90re számoltam. kb 70 lesz. duplázás kiesett.

hogy felvesznek -e azt te tudod, nézd meg a korábbi évek pontjait meg lehet saccolni idén mennyi lesz.

ha jók a jegyeid, meg a többi érettségi, pluspontok, másik választott tárgy. akkor még van remény. de szerintem duplázásba te se gondolkodj ezután

2015. máj. 5. 17:02
 3/13 A kérdező kommentje:
Szerintem a 310 pont körül meglesz, azzal már felvehetnek, mert mindig a minimum ponthatár volt az utóbbi években a gazd-infóra, ami most 280 lesz. Csak hát ugye ha egy középszintű matekot nem tudok megírni ötösre, mi lesz velem egyetemen... Ezen parázok.
2015. máj. 5. 17:08
 4/13 A kérdező kommentje:
Meg most mérhetetlen csalódottság fogott el, mert tényleg nem erre számítottam, mindig is jó matekosnak tartottam magam, meg úgy mások is.
2015. máj. 5. 17:08
 5/13 anonim ***** válasza:

Műszaki karon mérvadó. Semmi ez az érettségi ahhoz képest, amik ott vannak zh-n. Diszkrét matek, analízis, linalg, digszám. Ilyen feladatok ott a beugróban vannak. Ha pedig programozni sem tudsz, akkor nyugodtan rászámolhatsz minimum +1 évet. Nem az a célom, hogy még jobban letörjelek, hanem az, hogy gondold meg mit csinálsz. Nehogy az államis féléveid száma, fiatlaságod, pénzed bánja. Mint annyi diáknak, aki ilyen szakra ment. Ha az emelt matekból írtál minimum 75 %-os próba érettségiket, akkor van remény.

Na meg persze az sem mindegy, hol jelölted be a gazdinfót. BCE-n, BGF-en szinte gazdasági szak. Viszont pl. a PE-n, SZTE-n igencsak fel kell kötni a gatyát. Ugyanúgy programoznak, mint a mérnök- és proginfósok, még a zh-k is ugyanakkor, ugyanabból vannak. Főleg a Pannon ritka szivatós egy suli. Remélem nem oda jelentkeztél.

2015. máj. 5. 17:15
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem emeltből írtam a próbát, hanem középszintűből. És a győri Széchenyi Egyetemre jelentkeztem elsőként, másodiknak a BGF-re. Programozni nem tudok, párszor programoztunk közösen az órán, de nem sok ragadt meg, az infótanárom nem tanított kb semmit.
2015. máj. 5. 17:21
 7/13 anonim ***** válasza:

Egyetemen sem fognak megtanítani programozni. Nekünk ez volt az oktatás: előadást meghallgattuk, gyakon pedig oldd meg a feladatokat, ahogy tudod. Házinak meg még nehezebbet adtak fel. Sokan már amiatt megbuktak. És akkor a zh-król még nem is beszéltem.

A SZE az mondjuk még annyira nem durva, mint pl. a PE, legalábbis hallomás alapján. De arra is igaz, hogy ha analból/prog1-ből/progalapból buksz, akkor +1 év.

2015. máj. 5. 17:31
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát nem túl jó előjel. Nem tartom magam hülyének, sőt... ha nagyon szorgalmas vagyok, bármit meg tudod érteni. Szerintem többet tudok valamivel, mint ahogyan ez a matekérettségi sikerült. A programozás dolog meg kicsit paráztat engem. Ha ott nem tanítanak meg programozni, akkor kb. csak azok tudják elvégezni, akik az alapokat megtanulták már középiskolában?
2015. máj. 5. 17:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Örüljetek már, én örülök ha a kettes meglesz...
2015. máj. 5. 18:16
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond, hogy az egyetemi matek az emelt szintűhöz képest is egy ugrás. Tanultad azért az emelt anyagrészeket is? Ha a 60-65% a tényleges tudásodat tükrözi, akkor nagyon nehéz lest. Ha csak rossz napod volt, akkor bármi lehet még.
2015. máj. 5. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!