Mennyire mérvadó egy középszintű matek érettségi eredménye a jövőre nézve?
Figyelt kérdés
Ma írtam meg a középszintű matek érettségit és hát eléggé lelombozott. Világ életemben ötös voltam matekból, egy ideig emelt szintre készültem, a próbaérettségieim rendre 75-85-95 százalékra sikerültek, gyakoroltam is viszonylag sokat, de valamiért nagyon rosszra sikerült ma, olyan 60-65%-ra számítok, ami az előzetes várakozásaimhoz képest nagyon gyér. Ilyen teljesítménnyel szerintetek mire fogok menni egyetemen, gazdaságinformatika szakon? Lehúzhatom magam a WC-n, vagy azért nincs veszve a dolog?2015. máj. 5. 16:56
11/13 anonim válasza:
#9 na azt hittem csak én vagyok ennyire balf#sz :D
12/13 A kérdező kommentje:
Matek faktos voltam 2 évig, foglalkoztam emelt szintű feladatokkal(integrálás, deriválás jól is ment).
2015. máj. 5. 19:35
13/13 anonim válasza:
"Ha ott nem tanítanak meg programozni, akkor kb. csak azok tudják elvégezni, akik az alapokat megtanulták már középiskolában?"
Nem feltétlenül. A zseniken kívül az végzi el, aki rendszeresen foglalkozik vele és érti is. Nemcsak bemagolja az elmúlt évek feladatait, mert akkor a meglepetés csavarokkal nem tud mit kezdeni. Egyik zh-t pl. azért buktam, mert nem tudok sakkozni. Kellett volna a feladathoz. Sok pedig feltételezett matek tudásra épített.
Szóval év elejétől foglalkozni kell az anyaggal, ha strébernek néznek, ha nem. Nem szabad beleesni abba a hibába, hogy majd vizsga előtt pár héttel átnézem, addig meg piálok és bulizok. Az analízissel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!