Matek érettségi 70- 90%?

Figyelt kérdés

Ti matek zsenik akik 70-90% írjátok meg a matekot, akár közép akár emelt. Mi a trükkötök? Folyamatos gyakorlás? Az össze eddig érettségi megírás? Külön tanárhoz jártok?

Tapasztalatokat szeretnék olvasni

2015. máj. 5. 22:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
69%
fakos voltam, kulontanarhoz nem jartam soha, dolgozatokra nem igazan gyakoroltam, csak figyeltem orakon meg hazikat megcsinaltam. kozepet 90 korulire szamoltam. egyebkent mernokire jelentkeztem, es ertem a matekot szerencsere, meg csak logikusan kell gondolkodni, atlatni a dolgokat, ennyi az egesz.
2015. máj. 5. 23:05
 2/22 anonim ***** válasza:
77%
Meg kell csinálni a matekházit 4 éven keresztül és nem lesz baj.
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan még nem tudom az eredményt (mert én nem is az általános érettségit írtam, az enyémhez még nincs nemhivatalos megoldás se), de szerintem jól fog sikerülni, 70%-ot biztosra mondanám.

De szerintem nincs itt semmi trükk. Kb. semmit nem gyakoroltam az órai feladatikon meg házin kívül, a könyvet csak párszor olvastam át érettségi előtt, korábban is csak félig tanultam meg órára. Átnéztem vagy 3-4 korábbi érettségit futtában. Mivel magántanuló vagyok betegség miatt, alapból külön tanárhoz megyek, de az nem kiegészítés fajta, ráadásul szarul is teljesítettem nála is (legalábbis nem hibátlanul).

Mégis, a matek alap logikáját tökéletesen át tudom látni (kivéve a valószínűségszámítást, meg variációs feladatokat, de az alapból nem is érdekel, és nem gyakoroltam rá). Szerintem ez ember, felfogásfüggő. Míg én egyértelműen fel tudom ismerni, hogy ennél a feladatnál mit kell csinálni, másnak nem biztos, hogy megy. A képleteket én is a függvénytáblázatból néztem, meg se jegyeztem pl a testek térfogatának kiszámítását se, de a feladat elolvasásánál rögtön tudtam, hova lapozzak a FT-ban. E miatt én azt mondanám, hogy attól függ, milyen környezetben nevelkedsz, mennyire sikerül a logikus gondolkodást korán elsajátítani, a problémamegoldó képességed mennyire jó. Gyakorlással persze lehet ezeket fejleszteni (az egész matek erre van), de én megértem, ha valakinek egyszerűen kevésbé megy ez.

4/22 anonim ***** válasza:
35%
Emelt matekos osztályba jártam, de végig rühelltem az egészet, kettes-hármas voltam. Érettségi előtt annyit tanultam, hogy az összes korábbi matek érettségit végigcsináltam, amelyik feladatot nem értettem, annak utánanéztem könyvben/neten és addig nem hagytam abba, amíg nem értettem minden feladatot. Sima 100%-ot írtam. Ma volt húgom, ő is ugyan ezt csinálta, ma nézett nem hivatalos megoldókulcsot, maximum 1-2 pontot veszít. Nincs benne semmi trükk, a középszintű matekot egy jól idomított ló is megtudná írni.
2015. máj. 5. 23:11
 5/22 anonim ***** válasza:
58%
szerintem akinek megy a matek az menjen emeltre, mert ott egy elrontott doga is többet ér, mint egy 100%os középszint
2015. máj. 5. 23:12
 6/22 anonim ***** válasza:
75%
és már a középszintre is jellemző az hogy ilyen nehéz... szerintem ez már könnyebb nem lesz
2015. máj. 5. 23:12
 7/22 anonim ***** válasza:
82%

"szerintem akinek megy a matek az menjen emeltre, mert ott egy elrontott doga is többet ér, mint egy 100%os középszint"

Ez azért nem igaz. Az emeltmatek nagyon nagy zsákbamacska. Volt olyan ismerősöm, aki 100%-ra írta, meg olyan is aki 50 alatt. Ha valaki duplázni akarja a felvételi pontjait, akkor egy 100-as közép matek 200 pontot ér, egy 75-ös emelt, plusz ponttal együtt, szintén 200-at. 75%-ra alapozni meg emelten nem életbiztosítás, viszont aki megcsinálja azt amit korábban írtam (régi érettségig alapos végignézése), annak a 90+ garantált.

2015. máj. 5. 23:16
 8/22 anonim ***** válasza:
86%

végignéztem az összes érettségit még az idegen nyelvűeket is (a studiom generalen) és örülök ha lesz az érettségi 67%...

irtó gáz volt... szerintem ennek a megfelelőjét emelten is hoztam volna... pláne szóbelivel

2015. máj. 5. 23:19
 9/22 anonim ***** válasza:
60%
Sohasem szerettem a matekot. Mondjuk úgyahogy értettem mindig komolyabb tanulás nélkül is. Így kb nem is készültem az érettségire. 86% os lett, de ennek már 12 éve. :D
2015. máj. 5. 23:19
 10/22 anonim ***** válasza:
89%

Kb 9-10 pont a biztos bukó, a többinél stimmel minden eredmény, részletesen kidolgozva, ellenőrizve, szóval szerintem meglesz a 90%.

Én ismétlőt írtam egyébként, pár éve érettségiztem már, akkor 55% lett, de a középsuliban végig kettes voltam.

A "trükköm" annyi volt, hogy megcsináltam az összes érettségi feladatot, nem a megoldást nézegettem, ha nagyon nem ment akkor neten utána néztem az adott témának, de nem annak a konkrét feladatnak. A végére a pótérettségiket hagytam, azokat szinte mind 90% felett írtam már itthon. Tanárhoz nem jártam, magam készültem fel.

Sokáig abban a tudatban voltam, hogy nem vagyok egy penge matekos, közben csak lusta voltam, nem figyeltem és lemaradtam, nem tanultam meg az alapokat úgy meg persze alig értettem valamit. Megváltozott a hozzáállásom a matekhoz, és lám ki is derült, hogy nem is vagyok belőle annyira rossz:)

A gyakorlás nagyon fontos egyébként, időnként nem árt átismételni témákat, hogy minél jobban rögzüljön.

2015. máj. 5. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!