Matek érettségi 70- 90%?
Ti matek zsenik akik 70-90% írjátok meg a matekot, akár közép akár emelt. Mi a trükkötök? Folyamatos gyakorlás? Az össze eddig érettségi megírás? Külön tanárhoz jártok?
Tapasztalatokat szeretnék olvasni
Ugyan még nem tudom az eredményt (mert én nem is az általános érettségit írtam, az enyémhez még nincs nemhivatalos megoldás se), de szerintem jól fog sikerülni, 70%-ot biztosra mondanám.
De szerintem nincs itt semmi trükk. Kb. semmit nem gyakoroltam az órai feladatikon meg házin kívül, a könyvet csak párszor olvastam át érettségi előtt, korábban is csak félig tanultam meg órára. Átnéztem vagy 3-4 korábbi érettségit futtában. Mivel magántanuló vagyok betegség miatt, alapból külön tanárhoz megyek, de az nem kiegészítés fajta, ráadásul szarul is teljesítettem nála is (legalábbis nem hibátlanul).
Mégis, a matek alap logikáját tökéletesen át tudom látni (kivéve a valószínűségszámítást, meg variációs feladatokat, de az alapból nem is érdekel, és nem gyakoroltam rá). Szerintem ez ember, felfogásfüggő. Míg én egyértelműen fel tudom ismerni, hogy ennél a feladatnál mit kell csinálni, másnak nem biztos, hogy megy. A képleteket én is a függvénytáblázatból néztem, meg se jegyeztem pl a testek térfogatának kiszámítását se, de a feladat elolvasásánál rögtön tudtam, hova lapozzak a FT-ban. E miatt én azt mondanám, hogy attól függ, milyen környezetben nevelkedsz, mennyire sikerül a logikus gondolkodást korán elsajátítani, a problémamegoldó képességed mennyire jó. Gyakorlással persze lehet ezeket fejleszteni (az egész matek erre van), de én megértem, ha valakinek egyszerűen kevésbé megy ez.
"szerintem akinek megy a matek az menjen emeltre, mert ott egy elrontott doga is többet ér, mint egy 100%os középszint"
Ez azért nem igaz. Az emeltmatek nagyon nagy zsákbamacska. Volt olyan ismerősöm, aki 100%-ra írta, meg olyan is aki 50 alatt. Ha valaki duplázni akarja a felvételi pontjait, akkor egy 100-as közép matek 200 pontot ér, egy 75-ös emelt, plusz ponttal együtt, szintén 200-at. 75%-ra alapozni meg emelten nem életbiztosítás, viszont aki megcsinálja azt amit korábban írtam (régi érettségig alapos végignézése), annak a 90+ garantált.
végignéztem az összes érettségit még az idegen nyelvűeket is (a studiom generalen) és örülök ha lesz az érettségi 67%...
irtó gáz volt... szerintem ennek a megfelelőjét emelten is hoztam volna... pláne szóbelivel
Kb 9-10 pont a biztos bukó, a többinél stimmel minden eredmény, részletesen kidolgozva, ellenőrizve, szóval szerintem meglesz a 90%.
Én ismétlőt írtam egyébként, pár éve érettségiztem már, akkor 55% lett, de a középsuliban végig kettes voltam.
A "trükköm" annyi volt, hogy megcsináltam az összes érettségi feladatot, nem a megoldást nézegettem, ha nagyon nem ment akkor neten utána néztem az adott témának, de nem annak a konkrét feladatnak. A végére a pótérettségiket hagytam, azokat szinte mind 90% felett írtam már itthon. Tanárhoz nem jártam, magam készültem fel.
Sokáig abban a tudatban voltam, hogy nem vagyok egy penge matekos, közben csak lusta voltam, nem figyeltem és lemaradtam, nem tanultam meg az alapokat úgy meg persze alig értettem valamit. Megváltozott a hozzáállásom a matekhoz, és lám ki is derült, hogy nem is vagyok belőle annyira rossz:)
A gyakorlás nagyon fontos egyébként, időnként nem árt átismételni témákat, hogy minél jobban rögzüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!