Hova mehetnék középiskolába ilyen átlaggal?
Szia!
Fontos lenne tudni, hogy merre laksz?
Ilyen átlaggal szerintem valami jó gimibe kellene menni, s ha szeretnél emelt óraszámban nyelvet tanulni, akkor szerintem a 0. évfolyam nem lenne rossz...
Arrafelé található pl. a Sztehlo Gábor Gimi
(a volt Hunyadi Mátyás Gimi) Az nem tetszik?
Hello :O én is nyolcadikos vagyok, és tavaly nekem is ez volt az átlagom o.O és én is nyelvre akarok ráerősíteni... :D ez vicces (csak én németes vagyok). Mikből lettél 5-nél rosszabb? Csak úgy kíváncsiságból :P
Nagyon ajánlom a Karinthy Frigyes Gimnáziumot, az asszem 18., vagy 19. kerületi. Angol és Német Kéttannyelvű (+ van egy emelt óraszámos angol osztály is) Én a németre szeretnék menni :D
Ott van még a Veres Pálné Gimi, ami kicsit gyengébb, mint az előbbi. Itt nyelvi előkészítős van, első évben kb. heti 15 óra idegen nyelv, a többi évben pedig visszaáll a normális tantervre. (Mondjuk ezt a németnél néztem, de gondolom az angol is így van)
Ott van még a Jedlik Ányos Gimnázium. Annak is van emelt angolja. (kb heti 6-5 óra angol)
Ha esetleg nagyon-nagyon elrontanád a felvételit, és akarsz egy "B" tervet, ott van a Leövey Klára Gimi. Ott is előkészítős osztály van. De ez már tényleg gyengébb iskola, ide inkább a 4-esek mennek. (Ha 70 pontosra megírod a központit, és nem volt nehezedre a szóbeli, extra-tuti-szuper-biztos hogy bent vagy :DD )
Ezeket csak hallottam, és vélemények alapján szűrtem. Ha esetleg téves infóim vannak, akkor javítsatok ki, mert én is csak most felvételizek! ^^
Karinthyt én is ajánlom (én is néztem és 8.-os vagyok), akkor esetleg a VI. Keruleti Kolcsey Ferenc itt is van nyek meg francia-magyar kettannyelvu. Madachban is van halado angol es nyek is (VII. Kerulet)
Berzsenyiben van nyelves szak (angol es francia,angol-nemet, Angol-olasz)
Eötvösben van nyek ahol halado angol es plisz egy valaszthato nyelv van, angol a nyelvi elkben van 10 angol es 8 masodik nyelv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!