Milyen középiskolába mehetnék? Hogy zajlik ez?
Most jöttem nyolcadikba, és egyből minden tanár a felvételivel, meg a továbbtanulással jön, de úgy tűnik, hogy én vagyok egyedül úgy az osztályban, akit nem érdekel úgy igazán semmi. (Vagy a többiek jól titkolják.)
Gondolkodtam azon, hogy simán megyek olyan helyre, ahol a nyelvtanulásra állnak rá.
Az a gáz, hogy azt sem tudom, hogy minek nevezik ezt, vagy hogy zajlik egyátalán egy iskolalátogatás, vagy felvételi. Azt sem tudom, mik közül választhatnék, azt mondták a tanárok, hogy azt a könyvet, amiben le van írva, azt akkor küldik, mikor már le kéne adni a továbbtanulási cuccokat. Zseniális.
Anya nem javasol túl sok mindent, nem akar rábeszélni semmire (mint ahogy néhány o.társamra is ráerőltették a sulikat...), meg hát, véleménye szerint az ő sulis kora óta sokat változtak a dolgok, nem tudna sokat segíteni.
El tudnátok mondani a válaszokat ezekre, vagy linkelnétek egy másik már megválaszolt kérdést?
köszi, 14/f
Nézd, ezeknek a többségét neked kell eldönteni:
Kéttannyelvű / kéttanítási nyelvű a neve, de ez igazából lényegtelen. Az első szót ha meglátod, tuti, hogy tanítanak angolul/németül (választhatóan) a nyelvi órák mellett is.
Az a könyv tudom melyik, viszont fogalmam sincs, hogy mikor adják/hol kapható, stb-stb... erre viszont azt mondom, hogy a körülöttetek lévő sulikat nézzétek meg, már ha az utazás sokat számít (nekem sokat számított, és nem is bánom, hogy közelibe járok).
Egyébként google is sokat tud segíteni, hogy milyen iskolák vannak, meg hol... mindnek van is honlapja egyébként.
Ha alapból eldöntöd, hogy nyelvi középiskola, vagy kéttannyelvű középiskola, ezt bírod, biztosan találsz dolgokat. :)
Iskolalátogatás nem nagy dolog, vagy mentek majd az osztállyal 1-2 iskolába, vagy mész egyedül, nyílt napon. Kapsz majd igazolást elvileg. Nem nagy szám, és sajnos melléfogtam (bár közel van, de rossz szakra mentem...), úgyhogy vigyázz ezzel, mert a többség tényleg megjátssza a jó tanárt, helyzetet, bármilyen hülyén is hangzik, de ezt 4 éve tapasztalom. Emlékszek még a nyíltnapi viselkedésre... nem sok maradt abból... plusz szülőknél megy a jópofi a tanárok részéről. Tehát ne csak a külsőségeket figyeld, mert nem biztos, hogy úgy is van.
Iskolák még ne érdekeljenek (vagyis de, de nem ráerőszakolás szinten..), a felvételi fix időpontban lesz, megírod, tuti felvesznek általában a legelső/legtöbbet jelölt helyre, aztán ennyi. Ahhoz nagyon hülyének kell lenni, hogy a felvételivel ne vegyenek fel sehova. Tuti nem vagy, én sem vagyok - voltam, pedig nem vagyok egy nagy tanulós - legalábbis akkor még nem voltam. Most 11-ben és 12-ben a tanulást megkellett nyomnom rendesen (tehát ezt a 11re mondom, de látom, hogy már most 12ben is bontakoznak a komolyabb témák), de előtte soha, és soha nem is voltam rosszabb hármasnál, félévkor igen, de az annyira nem érdekes.
Remélem tudtam segíteni minden téren! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!