Adjam fel az álmomat?

Figyelt kérdés
Pszichológus szeretnék lenni,de túl sok a de. Pl. egyrészt most be se jutottam az egyetemre de az évemet arra szentelném,hogy minél több pontom legyen. Kicsit ideggyenge is vagyok,de azon is változtatnék csak,hogy segítsek másokon. Nem lehet vele elhekyezkedni sem ugye?? Kb 80ezres havi fizetésem lenne ?
2014. szept. 26. 23:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem hiszem,hogy 80 ezres fizetésed lenne.Az a minimálbér,és a diplomások eleve más kategóriába tartoznak.Az ideggyengeség pontosan mit takar?Én azt mondom,ne add fel az álmod,pszichológián irreálisan magas a ponthatár,nehéz bekerülni.Ezt az évedet használd fel arra,hogy újraérettségizel,ha kell,nyelvvizsgázol vagy OKJ-t szerzel,és jelentkezz csak megint.

Sok sikert neked!

2014. szept. 27. 00:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! AZ ideggyengeség alatt azt értem,hogy pánikbetegséggel kezeltek és volt öngyilkossági kísérletem. Attól félek,hogy ha ezt megtudják elfelejthetem hogy emberekkel foglalkozhassak. Rájöttem már mit kell ez ellen tenni és egyre jobban tudom kontrollálni ezeket a kilengéseket és nem akarok meghalni sem. Fel szeretném használni ezt a tapasztalatom arra,hogy másoknak segíthessek :)
2014. szept. 27. 08:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ezzel a "háttérrel" egyáltalán nem fogsz hátrányba kerülni, sőt, ha konkrétan ilyen esetekkel találkozol, talán még jobban is tudsz segíteni a tapasztalataid által! Egyébként meg ha terapeuta szeretnél lenni, akkor úgyis kötelező lesz 150 órányi terápiára járnod egy terapeutához, mint páciens, az sem véletlenül lett kitalálva, biztosan sokat nyersz majd vele. Ne add fel az álmodat, ha tényleg ezzel akarsz foglalkozni, akkor sikerülni is fog!

Én pszichológiára járok (másodéves vagyok), és habár nem terapeuta szeretnék lenni, egészen más területen tervezek dolgozni, de ha van bármilyen kérdésed, nyugodtan tedd fel, hátha tudok válaszolni rá :) Sok sikert!

2014. szept. 27. 08:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Annyit írnék a javamra,hogy van ismeretségem. A nagybátyám filozófia-történelem szakon végzett,előadásokat tart,kapcsolatban van pszichológusokkal és szoc. munkás szervezetekkel,könyveket ír meg ilyenek.
2014. szept. 27. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!