Adjam fel az álmomat?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy vegyésznek készülök vagy valami hasonlónak ezt még pontosan nem döntöttem el, ez igazából szülői nyomás meg akarat, mert a szüleim szerint egyetemre kell mennem és kész. Nagyon szeretem a kémiát meg mindenből ötös vagyok sőt kémia faktra is jelentkeztem... Viszont az van, hogy nagyon szeretek sütni és mindig is az volt az álmom hogy nyitok egy kávézót vagy egy cukrászdát, de nem tudom mi legyen. Suli után ne menjek egyetemre és végezzem el a cukrászatot? Vagy szerintetek ez hülyeség, mert én úgy érzem a kémiában nem érezném magam olyan jól mint mondjuk a sütésben amiben örömemet lelem. De mondjuk azt sem tudom elképzelni, hogy odaállok a szüleim elé ezzel a kijelentéssel, mert tuti nem engednék...

Szóval azt tegyem ami boldoggá tesz?

Előre is köszi :)

16/L

2013. máj. 26. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
figyelj. 18. évet betöltöd majd, nem fognak tudni beleszólni a tanulmányaidba, oda jelentkezel ahova akarsz. nem lesz joguk beleszólni. persze jöhetnek azzal, hogy amíg velük élsz azt csinálsz amit ők mondanak, de akár le is léphetsz, barátodhoz, nagyszülőhöz, akárhova.
2013. máj. 26. 15:03
 2/6 anonim ***** válasza:
szerintem meg menj el gyógyszerésznek v valami ilyesmi /nagyon jól keresnek és kb alig csinálnak valamit/, és utána még van lehetőséged egy OKJ-s cukrász tanfolyamra is.És ez megvan 25 éves korodig attól függően h mikor érettségizel+ mennyi idő alatt csinálod meg az egyetemet. Mert az OKJ az 2 év asszem. Szal ha nem is jön be a cukrászda stb akkor lesz egy jól fizető szakmád.
2013. máj. 26. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a döntésedet az is befolyásolhatja, hogy a környékeden megéri-e nyitni egy cukrászdát, vagy kávézót. Úgy értem, turisztikailag felkapott-e a hely. Hol laksz, melyik részén Magyarországnak?
2013. máj. 26. 16:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Pest megyében...
2013. máj. 26. 19:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha feleség leszel, hidd el, elég sokszor kell majd neked sütnöd és főznöd, szóval elég örömödet lelheted majd, hálásak lesznek a gyerekeid és a férjed is majd. Azért, mert valaki kedveli a gasztronómiát, hülyeség elmenni cukrásznak. 2 munkanélküli szakács ismerősöm van, és egy munkanélküli cukrász rokonunk, meg ismerek még egy személyt, aki cukrász, de mást dolgozik, mert szakmájában nem tud elhelyezkedni. Ja, meg van még egy családi barátunk, aki szakács, voltak alkalmi munkái, Bp.-től kezdve mindenhol,jelenleg a Balaton környékén vállalkozik saját étteremmel. Szóval nem valami tuti megélhetés. Hidd el, a gasztronómia örök hobbi maradhat egy nő életében, de valami munka és végzettség kell ebben a világban, hogy talpon maradj és a családod tudd majd támogatni. Majd utána kitanulhatsz szakmákat, cukrász is lehetsz, bármi, de először kell valami biztosabb.

Sajnos manapság az, hogy miből tudsz megélni, nem azonos azzal a tevékenységgel, hogy miben leled az örömöd. :( Kiegyensúlyozott maradhatsz, de ésszerűen kell dönteni.

Ha a kémia nem tetszik, akkor nézz szét más egyetemi szakok után, amelyek jobban tetszenek. Egyébként a kémia tudásoddal lehetsz élelmiszermérnök, dietetikus, biomérnök, orvos is.

2013. máj. 27. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Ilyen képességet kár elpazarolni. Cukrászdát nyithatsz akkor is ha nem vagy cukrász. Alkalmazol valakit. A szakmát ha mégis úgy látod egyetem után is kitanulhatod...szóval én a szüleiddel értek egyet.
2013. máj. 29. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!