Nem vagyok jó kémiából, akárhogy tanulom, akkor is csak egy gyenge négyest tudok kihozni magamból. Így ingyenesre nem fognak felvenni, viszont a fizetős kb 1-1.5 millió forint/félév, amit képtelen lennék kifizetni. Adjam fel, és keressek valami mást? Vagy vállaljam a kockázatot, hogy érettségi után nem tudok továbbtanulni ilyen irányban, más téren meg nem lesznek jók az érettségi pontjaim? Mennyi esély van rá, hogy 2 éven belül leviszik az árát, vagy több ingyenes hely lesz? Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 6. 10:12
1/9 anonim válasza:
Érettségizni fizikából is lehet :) Amúgy meg nyugi, orvosin úgyis olyan kémiát fog tanulni, ami kapcsolódik az orvosláshoz, nem pedig ilyen kőolaj meg földgázos históriák :) Ne add fel, és azt mondom. Sose add fel! Vagy keress egy jó tanárt.
ha mar a kozepiskolas kemia tananyaggal nem boldogulsz,akk ne is almodj orvosirol... az elhatarozas nem eleg,tehetseg is kell! valassz mast!
2012. júl. 6. 10:57
5/9 anonim válasza:
A fogorvosi külön van az általános orvosi képzéstől, szerintem kevesebb pont is kell oda és valamennyivel könnyebb is. Szerintem próbáld meg. Ha nem megy, még mindig ott van az ápolói vagy a gyógyszerész pálya.
2012. júl. 6. 10:58
6/9 anonim válasza:
Próbáld meg, ha nem sikerül még elmehetsz fogorvosi asszisztensnek ha mindenképpen a fogorvoslással akarsz foglalkozni.
2012. júl. 6. 10:58
7/9 anonim válasza:
Akkor érettségizz fizikából, egyetemen meg majd lesz vmi.
Mondjuk az butaság, hogy csak olyan kémia lesz, ami az orvosláshoz kapcsolódik:DD
Én is fizikával mentem, mert nem ment a kémia. Aztán egyetemen csak átverekedtem magam rajta.
Az árát nem fogják levinni, azt elfelejtheted. Ha megy is lefelé, maximum pár ezer-tízezer forinttal, az meg nem nagy segítség.
2012. júl. 6. 11:01
8/9 anonim válasza:
Én ÁOK-os vagyok.A pont egyik helyen kevesebb,másutt több mint orvosira és kb ugyanazt az elméleti modult tanulják,csak nekik több vizsgájuk van..De 2 év baromi sok idõ,ülj le és tanuld meg!
2012. júl. 6. 17:23
9/9 anonim válasza:
Nem tudom hogy sikerült -e de az utóbbi években fogorvosin pl
Debrecenben magasabb a ponthatár költségtéritésesre mint államira, úgytudom amiatt hogy a külföldieket be tudják nyomni! Egyébként igazságtalan ez az ország hiszen a külföldieket bármiféle megmérettetés nélkül veszik fel pl a négereket , arabokat és ismerőseim mesélik hogy nagyon nagyon buták csak ugye kell a pénz :) de nem értem hogy akkor aki meg is tehetné hogy kifizesse meg éppen 1-2 ponttal marad le az államiról attól miért veszik el a lehetőséget
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!