Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg adjam fel azt az...

Tényleg adjam fel azt az álmom, hogy sebész leszek?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta szeretnék orvosi egyetemen tanulni, minden álmom, hogy sebész lehessek. Egy bökkenő van csak, amire most világítottak rá: lány vagyok. Tényleg ilyen nehéz lenne az érvényesülés? MIT TEGYEK? Kétségbe vagyok esve!!!!

2014. szept. 22. 18:41
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Ne haragudj, de ez baromság. Ha emiatt nem mész oda, akkor te csak kifogást keresel.
2014. szept. 22. 18:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem. Ezt nem én találtam ki. Tényleg hihetetlen soka férfi a szakmában, és erre eddig nem gondoltam. Én tényleg orvosira szeretnék és fogok is járni, csak nem szeretném, hogy ha egyszer már végig csinálom sokáig, akkor ne tudjak érvényesülni.
2014. szept. 22. 18:58
 3/8 Hardy Weinberg ***** válasza:
100%
Bármilyen szakot csinálsz végig, nincs rá garancia, hogy utána tudsz is érvényesülni vele. Nem azért kevés a női sebész, mert nem tudnának érvényesülni, hanem mert kevesebben is választják ezt a szakirányt. Ráadásul nagyon nehéz szakma, ezért sokan nem jutnak a végére, de ez nem jelenti, hogy neked nem sikerülhet.
2014. szept. 22. 19:14
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Ha van eszed és tehetséged hozzá, ugyan miért ne lehetnél sebész? Nem az dönti el, hogy lány vagy vagy fiú.
2014. szept. 22. 19:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen az állóképességed. Sok nő és gyenge fizikumú férfi azért esik ki ebből a szakmából, mert fizikailag és mentálisan nem bírják a 10-12 órás vagy még hosszabb műtéteket.
2014. szept. 22. 20:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező a legnagyobb baromság úgy orvosi egyetemre menni, hogy én sebész, vagy pszichiáter, vagy belgyógyász leszek. Gyakorlatilag SEMMIT nem tudsz a sebészetről, nem asszisztáltál még műtéten nincs rálátásod a szakmára. Első körben azt kell eldönteni, hogy orvos akarsz e lenni, vagy sem.

Azt, hogy milyen orvos leszel ráérsz eldönteni később. Ahol tényleges problémát okozna sebészet terén a nemed az a szívsebészet és az idegsebészet (kevés rezidens hely van, és arra férfit fognak felvenni), továbbá a traumatológia és ortopédia (egy átlag ortopédus 100 kilónál kezdődik). Az általános sebészek, urológusok, nőgyógyászok és fül-orr-gégészek között viszont vannak hölgyek is. Habár tökös csajnak kell lenni, sebészi szakmákban farkastörvények uralkodnak.

A fül-orr-gégészet egyébként az utóbbi időben kezd kifejezetten elcsajosodni.

2014. szept. 22. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Kétségbe esni még korai. Ha nagyon akarsz valamit akkor sikerülni fog. Ha olyan szakterületet választasz ahol nagy a férfi többség és elsősorban azt is keresnek, akkor sem kell feladni, hiszen nagy az Európai Unió. Nem abban a 2-3 rezidensi helyben kell gondolkodni, ami a saját egyetemed, saját városod, saját szűk körödben évente felmerül.
2014. szept. 23. 10:56
 8/8 anonim válasza:
A 21. században élünk, nem a középkorban, és nem is az ókorban!!!! :D
2014. okt. 28. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!