Kórházi műtőben dolgozhatok egyetemi/főiskolai végzettség nélkül? (Többi lent! )
Nagyon régi álmom műtőben dolgozni egy kórházban, de az orvosi egyetemet nem feltétlen szeretném elvégezni, mert a felsőoktatásban más terveim vannak. Vagyis ez igazából bonyolult, mert nagyon szeretnék sebész lenni, de nem vagyok benne biztos, hogy elérnék annyi pontot, hogy felvegyenek az orvosira. De most nem is ez a lényeg, aki szeretné, hogy elmeséljem, az úgyis rámír privátban.
Szóval... Elég jártas vagyok ebben a témában, és tudom, hogy kik alkotják az alap műtős személyzet tagjait.:
-altatóorvos(+ha kell segéd), -műtősnő, -műtőssegéd, és ugye az operatőr műtőorvos, aki maga a sebész, +ugye neki egy asszisztense is, aki szintén sebész.
A kérdésem pedig az lenne, hogy a műtős személyzet melyik tagja lehetnék egy OKJ-s vagy hasonló szakképzéssel, de egyetem/főiskola/bármilyen más felsőoktatási intézmény elvégzése nélkül.
Ezen belül minden érdekelne. Vélemény, tapasztalat, stb. Netán ha bárki az érintett területek valamelyikében dolgozik, nagyon megköszönném, ha hozzászólna! :)
Szóval ebben a témában MINDEN érdekel (hideg is, meleg is)
A válaszokat köszönöm előre is! :)
Nagyon köszönöm a gyors és pontos válaszokat! :)
Várom a továbbiakat is!
Egyébként 2-es hozzászóló! Nem nagyon értem mit akarsz ezzel mondani... nyilván kell végzettség, de az OKJ is annak számít... egy sima érettségis személyt nyilván nem fognak berakni... Vagy hogy gondoltad?
Azt nem mondtam, hogy meg sem próbálom, de amúgy még van pár évem addig, mert szeptemberben kezdem a 3.évemet egy 5 évfolyamos osztályban.
A problémát az okozza, hogy sem a kémia/sem a fizika nem a szívem csücske, kivéve a bioszt. Bioszból szerintem le tudnám tenni a felsőfokút, mert a kedvenc tantárgyam, imádom... Viszont a kémiával más a helyzet... nem utálom, sőt, vannak részei amit egyenesen szeretek, de mégsem megy túl jól...
Bocsánat, hülyeséget beszélek...
**Felsőfokú helyett emelt szintűt akartam írni.........
Nem kell kishitűnek lenni. Én spec. kifejezetten utáltam a kémiát gimiben, és egyetemen se lett a szívem csücske. Mondjuk annyi szerencsém volt, hogy a fizika legalább ment. Azt se szerettem kifejezetten, inkább semleges volt, de legalább ment. Meg nekem még nem kellett két emelt:D
Viszont még van 3 éved. Annyi idő alatt kémiazsenit is faraghatsz magadból. Na meg a két emelttel a ponthatárok is elég alacsonyra szálltak, bár ki tudja mi lesz 3 év múlva.
Ha jól sikerül a bioszod, meg a többi érettségid, akár el is cseszheted a kémiát, még úgy is felvehetnek:D
Sokkal jobban jársz ha műtős asszisztens leszel és azzal kimész külföldre. Jó kereset és sokkal kisebb felelősség.
Orvosi egyetem nagyon nehéz, nem véletlen hullik ki a fele. Akkor meg aztán nézhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!